Patru camioane Iveco Powerstar vor concura în Dakar 2019

Patru camioane Iveco Powerstar vor concura în Dakar 2019
Echipa Petronas De Rooy Iveco va conura în cea de-a 41-a ediție a Raliului Dakar cu patru camioane Iveco Powerstar.

Gerard De Rooy, de două ori învingător în Raliul Dakar și câștigător al raliului Africa Eco Race 2018, Federico Villagra, Tom van Genugten (câștigător a patru etape în Dakar 2018) și experimentatul Maurik van den Heuvel sunt cei patru piloți care vor concura la volanul camioanelor Iveco Powerstar.

Patru camioane Iveco Powerstar vor concura în Dakar 2019

După cum probabil știți, acesta este al patrulea an când echipa Petronas De Rooy utilizează camioanele Iveco Powerstar.

Fiecare dintre cele patru camioane oferite de Iveco vin cu un motor special dezvoltat de FPT Industrial, capabile să dezvolte până la 1.000 de cai putere.

Ediția cu numărul 41 a Raliului Dakar se va desfășura exclusiv în Peru. Organizatorii au pregătit 10 etape pe parcursul cărora concurenții vor avea de străbătut peste 5.000 de kilometri. Aproximativ 70% din distanța totală va fi acoperită cu nisip.

VEZI ȘI: De-a latul cu un camion Kamaz în uzina Kirov din Sankt Petersburg

„Suntem încântați să puntem la test încă o dată camioanele noastre în cea mai dură competiție de rally-raid din lume. Astfel, vom demonstra tuturor că reputația camioanelor Iveco în off-road este una reală”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco.

Gerard de Roy s-a impus în Dakar în 2012 și 2016. Acesta o să încerce încă o dată să câștige cea mai dură competiție de rally-raid din lume cu ajutorul camionului Iveco Powerstar Evo 3.

Numărul de concurs al lui de Roy este 503, iar alături de acesta se va afla navigatorul Moi Torrallardona și mecanicul Darek Rodewald.

Follow #infotrucker