Știri

Patru directori ai GEFCO, cercetați pentru utilizare ilegală a șoferilor de camion

Patru directori ai GEFCO au fost arestați și apoi eliberați pe cauțiune în Franța: ei sunt cercetați pentru implicarea într-un caz de utilizare ilegală a șoferilor de camion.

Dintre cei patru directori cercetați, doi lucrează la sediul central al GEFCO din Paris, iar ceilalți conduc filialele din Haute-Saône și Alsacia. Ei sunt acuzați că au folosit în Franța șoferi angajați în Polonia și Slovacia, pentru a plăti taxe mai mici. Din cauza circumstanțelor agravante, cei patru riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Patru directori ai GEFCO, cercetați pentru utilizare ilegală a șoferilor de camion

Investigația a început în 2017, după un control în trafic. În martie 2021, 10 persoane au fost arestate în acest caz. Printre arestați s-a numărat și patronul unei companii de transport din Upper Rhine, acuzat că a utilizat în Franța 35 de șoferi de la companii înființate în Polonia și Slovacia. Investigația este realizată de Procuratura din Vesoul, care a anunțat că ar putea urma și alte arestări.

VEZI ȘI: O companie poloneză a primit interdicție de a mai face transport în Franța

Primele cercetări au avut loc în 2018. Atunci au fost făcute percheziții la casele unor directori de companii de transport și mai mulți șoferi au fost audiați. Investigatorii au descoperit și o bază de cazare lângă Vesoul, cu bungalouri care ofereau ”condiții nesănătoase și nedemne” pentru șoferi.

Autoritățile franceze estimează că, între 2015 și 2018, prin aceste metode au fost evitate contribuții sociale de cel puțin 800.000 de euro. Până acum, GEFCO nu a comentat oficial situația.

Din aceeași categorie...

Back to top button