Patru funcții noi împlementate în Daimler FleetBoard

Patru noi caracteristici ale serviciilor FeetBoard promit o transparenţă sporită în domeniul managementului vehiculelor din categoria camioanelor Mercedes-Benz. Daimler FleetBoard, furnizorul sistemului telematic pentru autovehicule comerciale, a lansat funcţionalităţile extinse pentru serviciile analiza performanţei, înregistrarea cursei şi service, în cadrul IAA Hanovra 2014. Aceste funcţii indică gradul de utilizare a PPC (Predictive Powertrain Control), consumul AdBlue, nivelul AdBlue, programele de conducere utilizate şi presiunea pneurilor. Noile caracteristici vor fi disponibile la sfârşitul anului, oferind potenţial suplimentar de economisire.

PPC în analiza performanţei FleetBoard
Mai mult de jumătate din camioanele Actros vândute în Germania sunt acum comandate cu sistemul de asistenţă PPC al Mercedes-Benz. În viitor, serviciul de Analiza performanţei FleetBoard va indica gradul de utilizare a acestui sistem pentru camioanele Mercedes-Benz. Utilizatorii pot vedea din datele evaluate dacă şoferul conduce fără cruise control, cu limitator sau cu PPC. În plus, pot fi analizate toleranţele de viteză din domeniul superior şi inferior definite de şofer (denumite şi valorile de histerezis). Consumul de combustibil poate fi redus şi mai mult prin stabilirea optimă a toleranţelor de viteză şi a cruise control-ului anticipativ cu PPC.

Patru funcții noi împlementate în Daimler FleetBoard

Consumul AdBlue şi înregistrarea curselor
Daimler FleetBoard a îmbunătăţit serviciile de Analiza performanţei şi Înregistrarea călătoriilor printr-o funcţie suplimentară. Consumul AdBlue al camioanelor Mercedes-Benz, care respectă standardele Euro V şi Euro VI, poate fi determinat acum cu ajutorul serviciilor FleetBoard. Aceste date suplimentare sprijină companiile de transport în desfăşurarea analizelor cuprinzătoare ale costurilor de operare. Serviciul Înregistrarea curselor FleetBoard indică suplimentar nivelul de AdBlue al autovehiculului.

Afişarea modurilor de conducere
Şoferul poate utiliza transmisia manuală sau automată sau poate activa unul din modurile speciale de conducere disponibile pe camionului Mercedes-Benz, precum Economy, Power sau Off-road. Prin intermediul noii caracteristici ”Modurile de conducere” din Analiza performanţei, managerul flotei poate monitoriza programele activate şi poate utiliza aceste informaţii ca bază pentru măsuri de reducere a consumului de combustibil şi a uzurii.

Indicarea presiunii pneurilor
Noua funcție de monitorizare a presiunii pneurilor în FleetBoard Service va permite operatorilor şi managerilor de flotă să asigure în viitor o presiune ideală a pneurilor pentru camioanele Mercedes-Benz. Această nouă caracteristică are rolul de a reduce uzura sporită şi consumul de combustibil, precum şi perioadele de imobilizare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.