Patru motive pentru care camioanele electrice sunt un câștig pentru orașe

Patru motive pentru care camioanele electrice sunt un câștig pentru orașe
Volvo Trucks dorește să îmbunătățească viața de zi cu zi pentru toți locuitorii care trăiesc și lucrează în orașe, respectiv a celor care le vizitează.

Odată cu creșterea urbanizării, cresc și provocările legate de emisii, zgomot sau trafic, la care, din fericire, producătorii de camioane au soluții.

Patru motive pentru care camioanele electrice sunt un câștig pentru orașe

Una dintre acestea este electromobilitatea, care joacă un rol-cheie în trecerea către un transport durabil.

Iar, camioanele cu propulsie 100% electrică devin acum o realitate și o soluție comercială viabilă pentru companiile care oferă servicii în mediile urbane.

Din acest motiv, Volvo Trucks își consolidează poziția în segmentul electromobilității, prin numirea lui Edward Jobson ca vicepreședinte al diviziei care se ocupă de proiectele electrice ale companiei suedeze.

În noul său rol, acesta va dezvolta și va conduce activitatea de dezvoltare a soluțiilor electrice pentru transportul de mărfuri.

Acesta vine de pe poziția de inginer șef la Volvo Buses, având o experientă îndelungată și renumită în domeniul transportului durabil și al electromobilității.

VEZI ȘI: Benoit Tanguy este noul managing director al Scania România

În primăvara anului 2018, Volvo Trucks a introdus două camioane 100% electrice pentru operațiunile urbane – Volvo FL Electric și Volvo FE Electric.

Mai mult, suedezii au indentificat patru motive pentru care camioanele electrice sunt un câștig atât pentru orașe, cât și pentru cei care le exploatează.

1. Zgomot redus
Zgomot înseamnă presiune exercitată atât asupra locuitorilor, cât și asupra mediul înconjurător. Camioanele electrice permit reducerea semnificativă a nivelului de zgomot și a poluării fonice.

2. Aer mai curat
Electromobilitatea este o parte importantă a ambiției producătorilor de camioane în ceea ce privește viziunea asupra reducerii emisiilor poluante la zero. Pentru asta, aceștia colaborează cu orașele din întreaga lume care încearcă în mod activ să îmbunătățească calitatea aerului.

3. Flux mai bun de trafic
Deoarece sunt silențioase, camioanele electrice fac posibilă efectuarea unei game largi de operațiuni în timpul orelor de vârf, cum ar fi dimineața devreme, seriile târzii sau chiar noaptea. Acest lucru poate reduce semnificativ congestiile de trafic în timpul orelor de vârf.

4. Un mediu de lucru mai bun
Camioanele electrice fac viața mai ușoară șoferilor care le exploatează. Un camion mai silențios, împreună cu emisiile zero, reprezintă baza pentru un mediu de lucru îmbunătățit semnificativ atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul vehiculului. Și, din moment ce un camion electric oferă putere și cuplul încă din primii metri, respectiv vibrații reduse ale transmisiei, condusul lor devine o experiență plăcută.

Follow #infotrucker