Știri

Patru români, care au furat mii de telefoane mobile în Austria, au ajuns la închisoare

La un an de la furtul a mii de telefoane, în valoare de mai multe milioane de euro, dintr-un depozit logistic din Austria, grupul de hoți români au ajuns la închisoare.

Pe 8 decembrie 2019, patru români, cu vârste de 25, 28, 47, 55 de ani, au furat 4.500 de telefoane mobile, în valoare de mai multe milioane de euro, dintr-un depozit logistic în care era ținută marfa unei companii de telefonie din Austria.

Patru români, care au furat mii de telefoane mobile în Austria, au ajuns la închisoare

În urma anchetelor ample efectuate în Austria, dar și în străinătate, de către Oficiul de Poliție Criminalistică de Stat din Viena (LKA), cu sprijinul Biroului Federal de Poliție și Parchetului din Arad, grupul de infratori români a fost arestat, probele strânse dovedind implicarea lor în această faptă.

Făptașii, echipați cu hamuri și cabluri de alpinism, au intrat în depozit printr-o trapă de pe  acoperiș și au coborât în interior pe cabluri. Apoi cu ajutorul unui sistem de scripeți au ridicat cele  4500 de telefoane mobile, cu o greutate totală de 1,9 tone, pe acoperiș și de acolo printr-un sistem gen tiroliană le-au trimis peste gard, în afara zonei depozitului.

Profesionalismul acestui grup infracțional a mers până acolo încât au închiriat și un depozit similar în apropiere pentru a depozita marfa, iar în urma probelor adunate din depozit s-a constatat că acțiunea a fost plănuită timp de câteva luni. Tot în acest depozit au reîmpachetat telefoanele și le-au scos apoi din Austria folosind mai multe camioane.

VEZI ȘI: Feldschlösschen livrează berea cu Renault Trucks D Wide Z.E.

Până în acest moment foarte puține din telefoanele furate au fost activate în mai multe țări europene, restul nefiind încă descoperite.

Arestați și anchetați, cei patru suspecți nu au furnizat nicio informație în timpul interogatoriilor lor despre locul unde se află bunurile furate sau despre comiterea infracțiunii și au refuzat să dea alte declarații.

Poliția criminalistică din Viena roagă persoanele care pot da informații despre acest caz să sunte la numărul 01/31310/25600 sau să trimită un mail pe adresa lpd-w-lkaast-west-diebstahl@polizei.gv.at.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button