Ecofriendly

Pe viitor, MAN va colabora doar furnizorii sustenabili

Pe viitor, producătorul MAN va colabora doar cu furnizorii sustenabili, inclusiv pe transport, care în urma unei evaluări au primit calificativ S.

Din noiembrie, MAN își va evalua toți furnizorii, urmând ca doar cei sustenabili să primească calificativ S pentru a mai putea lucra în continuare cu producătorul bavarez.

Pe viitor, MAN va colabora doar furnizorii sustenabili

În cazul în care un furnizor nu întrunește condițiile pentru a primii calificativ S, acesta nu va mai fi luat în considerare pentru contracte viitoare de colaborare.

Calificativul acordat cuprinde două direcții, una de conformitate și alta de mediu și social.

Încă din noiembrie 2019 au fost implementate o serie de criterii de eligibilitate pentru partenerii de afaceri în prim plan fiind atunci ricurile de corupție. Problemele de mediu și cele sociale se adaugă acum pe lista criteriilor obligatorii pentru parteneri.

VEZI ȘI: ICA Sweden vrea să implementeze camioane electrice în fluxurile de transport

Fiecare partener va fi evaluat în urma unor declarații proprii, iar dacă se suspectează încălcări ale cerințelor de sustenabilitate se inițiază un proces de revizuire suplimentar.

Prin introducerea acestui calificativ de sustenabilitate, MAN implementeză o componentă importantă a Strategiei de Responsabilitate Corporativă (Corporate Responsibility Strategy 2025+) din cadrul Grupului VW.

În cadrul acestui proces de implentare a partenerilor de afaceri, MAN a certificat deja peste 1.500 de furnizori și serviciile oferite de aceștia conform criteriilor menționate.

Din aceeași categorie...

Back to top button