ȘtiriTop News

Pedepsele pentru hoții de motorină ar putea fi înăsprite, în Danemarca

Anual, în Danemarca, sunt raportate 900 de cazuri de furt de motorină din camioane.

Asociația daneză ITD spune că pedeapsa actuală, care înseamnă o amendă de câteva mii de coroane, nu este suficient de eficientă pentru a-i descuraja pe hoții de motorină să nu mai repete infracțiunea.

De aceea, ITD lucrează la o propunere de înăsprire a pedepselor pentru hoții de motorină din camioane, în Danemarca.

Pedepsele pentru hoții de motorină ar putea fi înăsprite, în Danemarca

”De obicei, hoții de motorină folosesc propriile camioane pentru a sustrage motorina din rezervoarele altor camioane”, explică Carina Christensen, CEO al ITD. Aceasta mai spune că, ”în cele mai multe cazuri, camioanele circulă cu rezervoarele de motorină aproape pline, ceea ce poate ispiti sufletele slabe.”

În contextul în care anual, în Danemarca, sunt raportate 900 de cazuri de furt de motorină din camioane (aproximativ 2.5 pe zi), iar această infracțiune este pedepsită rar, ITD este decis să schimbe lucrurile.

De altfel, reprezentanții asociației daneze au avut o primă întânire cu Poliția Națională din Danemarca.

VEZI ȘI: Din 2022, Danemarca ar putea aproba camioanele de până la 34.5 de metri

”Poliția trebuie să dispună de instrumente mai eficiente, inclusiv amenzi cu mult mai mari ca cele din prezent și posibilitatea reținerii vehiculului hoțului”, mai spune Carina Christensen.

Subiectul furtului de motorină din camioane a ajuns în lumina reflectoarelor, în Danemarca, după ce weekend-ul trecut, doi șoferi români de camion au fost reținuți de poliția daneză, după ce aceștia au fost surprinși de un șofer danez de camion în parcarea Ebeltoft, în timp ce furau motorină din camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button