Știri

Percheziții DIICOT la sediile Carpatica Asig din București și Sibiu

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, în această dimineață, procurorii DIICOT au efectuat 13 percheziţii la sediile Carpatica Asig din Bucureşti și Sibiu într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

În cadrul perchezițiilor efectuate de DIICOT, pe lângă sediile Carpatica Asig SA din București și Sibiu, s-au efectuat percheziții domiciliare la oamenii de afaceri Ilie Carabulea şi Oprea Carabulea. Procurorii ar avea indicii că cei care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii pentru a eluda normele ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România.

Procurorii DIICOT susţin că firma de asigurări avea mari probleme financiare şi un deficit de peste 100 de milioane de lei. Pentru a nu pierde autorizaţia de funcţionare, reprezentanţii societăţii ar fi denaturat situaţia financiară reală. În urma audierilor, suspecţii riscă să fie reţinuţi pentru 24 de ore. La sfârşitul anului 2014, s-a efectuat inventarierea anuală a elementelor de natura activelor, datoriilor, capitalurilor proprii şi a tranzacţiilor privind activitatea de asigurare, constatându-se un deficit de rezervă de daună de 106.643.850,85 lei şi provizioane ce trebuiau constituite de 12.155.256 lei.

Percheziții DIICOT la sediile Carpatica Asig din București și Sibiu

VEZI ȘI: ASF a decis aplicarea măsurilor de rezoluție în cazul Carpatica Asig

Deficitul de rezervă a fost comunicat conducerii societăţii, însă la solicitarea unor administratori, s-a decis reluarea procesului de inventariere. Deoarece înregistrarea rezultatului inventarierii efectuate conducea la majorarea necesarului de capital pe care acţionarul trebuie să-l aducă pentru ca societatea să atingă valorile prevăzute de lege a indicatorilor financiari, Carabulea Oprea (împuternicitul acţionarului semnificativ indirect Carabulea Ilie) împreună cu ceilalţi membri ai grupului, ce deţineau funcţii în Consiliul de Administraţie al societăţii Carpatica Asig, au tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România.

[pullquote align=”full” cite=”susține o sursă judiciară pentru Mediafax” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]La sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, întrucât societatea Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară, şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor, numiţii Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional organizat in scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.[/pullquote]

De asemenea, procurorii DIICOT susţin că nereguli ar fi fost identificate şi la nivelul departamentului IT, fiind făcute demersuri pentru a schimba situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună.

Știre în curs de actualizare…

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button