Performanță la nivel înalt cu Michelin Pilot Super Sport

Performanță la nivel înalt cu Michelin Pilot Super Sport
Anvelopele Michelin Pilot Super Sport, cele mai rapide anvelope de serie din lume de pe pistele de curse1 au fost lansate pe plan mondial in luna ianuarie a anului curent.

Proiectat pentru modelele sport ale masinilor de serie precum si pentru autovehiculele imbunatatite la nivel ultraperformant, noul tip de anvelope Michelin sintetizeaza intreaga experienta si competentele dezvoltate de Michelin ca lider international in domeniul curselor de anduranta, si in special in cursa de 24 de ore Le Mans.

Performanță la nivel înalt cu Michelin Pilot Super Sport

Anvelopele Michelin Pilot Super Sport au ca scop asigurarea unei experiente supreme de condus si in acelasi timp a sigurantei maxime chiar si in conditii extreme de utilizare.

Aceasta combinatie remarcabila intre placerea condusului si siguranta s-a dovedit decisiva in etapele de dezvoltare a produsului realizate impreuna cu Porsche, BMW M (departamentul sport al producatorului de masini din Munchen) si Ferrari.

Potentialul exceptional al anvelopelor Michelin Pilot Super Sport, care sunt proiectate sa reziste in cele mai dificile conditii de utilizare si drum, deriva direct din abilitatile si competentele echipelor de competitie ale Michelin.

Realizarile tehnologice care au adus pentru Michelin 13 victorii consecutive la cursa de 24 de ore Le Mans, au fost folosite si pentru anvelopele Michelin Pilot Super Sport cu scopul de a oferi conducatorilor auto cea mai placuta experineta de condus.

Pentru a imbunatati adrenta anvelopelor pe sosea si capacitatea de franare si astfel conditiile generale de siguranta chiar si in cele mai extreme conditii dar avand in acelasi timp un consum excelent, Michelin a combinat intr-o maniera unica trei tehnologii, doua dintre acestea fiind folosite la cursa de 24 de ore Le Mans: centura Twaron® precum si Tehnologia Bi-Compound si Variable Contact Patch 2.0, ambele derivate din inovatiile validate si folosite in cursele de anduranta (pentru mai multe detalii tehnice vezi pagina 9).

Aceasta combinatie a dat rezultate bune care i-au convins chiar si pe cei mai exigenti producatori de masini din segmentul de inalta performanta.

Drept urmare, noul tip de anvelope Michelin prezinta avantaje esentiale care il ridica la inaltimea standardelor impuse de predecesorul sau MICHELIN Pilot Sport PS2, care a fost certificate drept prima echipare pentru mai mult de 200 de vehicule.

In concordanta cu strategia inovatoare a companiei Michelin, anvelopele Michelin Pilot Super Sport prezinta un echilibru optim al diferitelor caracteristici de performanta.

Aceasta abilitate de a combina siguranta maxima, chiar si in conditii extreme de utilizare, cu placerea de a conduce si consumul excelent este rezultatul unei investitii fara precedent in cercetare si dezvoltare (aproape 500 milioane de euro pe an alocati Centrului Tehnologic Michelin).

De la pista de curse la experienta suprema de condus pe sosea
Cel mai rapid tip anvelope de serie din lume de pe pistele de curse care ofera si o aderenta neegalata in conditii de drum uscat, Michelin Pilot Super Sport este descendentul direct al anvelopelor Michelin folosite in competitii.

Perfectiunea anvelopelor se datoreaza succeselor inregistrate de Michelin de-a lungul anilor in cele mai dificile curse de anduranta.

Acestea include cursa de 24 de ore Le Mans in care producatorul de anvelope a obtinut 19 victorii, ultimele 13 fiind consecutive; seriile americane, europene si asiatice Le Mans; si Campionatul FIA GT1 in care Michelin a castigat din 1997 un numar de peste 20 de titluri de producatori si piloti.

Aceste curse necesita anvelope care sa ofere performante ridicate la viteze foarte mari dar care sa fie si extraordinar de durabile si fiabile.

In acest tip de competitii numarul opririlor la stand este minim deoarece concurentilor le este interzis sa schimbe cauciucurile si sa realimenteze in acelasi timp.

La cursa de 24 de ore Le Mans din 2010, anvelopele Michelin au inregistrat trei recorduri: cea mai lunga distanta parcursa, cea mai mare viteza atinsa si kilometraj total.

Masina caștigatoare echipata cu anvelope Michelin a stabilit un record de distanta prin parcurgerea a 5,410.71 kilometri. Masina a folosit 11 seturi de anvelope in total ceea ce inseamna ca fiecare set a parcurs o distanta de aproximativ 500 kilometri.

In 2009, echipa care a castigat cursa a folosit 14 seturi de anvelope si a parcurs 5,206 kilometri.

Mai mult de atat, in 2010 britanicul Anthony Davidson, la volanul masinii nr.1 Peugeot 908 HDi FAP, a facut patru runde (46 ture) cu o viteza medie de 3’21’’917 pe tura, ceea ce inseamna 627 kilometri la o viteza medie de 243 kilometri pe ora.

Michelin si-a folosit experienta pentru a imbunatati anvelopele de serie.

Noul etalon, tipul de anvelope Michelin Pilot Super Sport, integreaza tehnologii care si-au demonstrat valabilitatea si eficacitatea la cele mai inalte niveluri ale competitiilor automobilistice

Siguranta maxima chiar si in conditii extreme de utilizare
Gandite pentru soferii care isi doresc atat experienta suprema de condus cat si siguranta extraordinara – indiferent ca este vorba de condusul de zi cu zi sau de cel sportiv – anvelopele Michelin Pilot Super Sport sunt concepute pentru modelele super sport ale masinilor de serie si masini de strada omologate care au fost imbunatatite si modificate pentru performanta.

Anvelopele de tip MICHELIN Pilot Super Sport au depasit performantele celor cinci competitori in ceea ce priveste viteza si aderenta pe carosabil uscat intr-un test efectuat in 2010 de TÜV SÜD, organizatia independenta de testare, folosind anvelope cu dimensiunile 245/40 ZR 18 Y si 235/35 ZR 19 Y.

Combinatia intre placerea condusului si siguranta indeplineste intocmai asteptarile conducatorilor auto.

Acest fapt a fost demonstrat intr-un stdiu al TNS Sofres efectuat in 2009 pe un esantion de 9,000 conducatori auto din cinci state europene (Fransa, Germani, Italia, Spania si Marea Britanie) precum si din Rusia, Statee Unite ale Americii si China.

Dintre persoanele intervievate, 20% au declarat ca pntru ei condusul este foarte important. si in aceasta categorie, 68% – din toate nationalitatile – au afirmat ca placerea condusului este prioritara. Mai mult, 62% au mentionat importanta pe care o au anvelople in folosirea masinii si in siguranta acesteia.

Anvelopele Michelin Pilot Super Sport ajuta la obtinerea unui echilibru unic intre siguranta si placerea condusului ceea ce le face potrivite pentru utilizarea zilnica precum si pe pistele de curse in conditiile impuse.

Inginerii Michelin s-au concentrat asupra imbunatatirii simultane a performantei pe segmente diferite.

Conducatorul unei masini echipate cu anvelope Michelin Pilot Super Sport se poate relaxa si se poate bucura de experienta condusului stiind ca anvelopele ii ofera siguranta maxima chiar si in conditii extreme de utilizare.

Gama completa
Disponibila in cinci diametre gama de anvelope Michelin Pilot Super Sport va fi in curand certificata drept prima echipare pentru un numar mare de vehicule.

Follow #infotrucker