ȘtiriTop News

Peste 1.000 de camioane sancționate pentru nerespectarea vitezei și a distanței de siguranță, în Germania

Poliția rutieră din Palatinatul de Vest a efectuat în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie o serie de controale, care au vizat monitorizarea vitezei și a distanței de siguranță la camioane.

Traficul de camioane crește constant, în special în Germania, ca țară de tranzit, iar șoferii acestor vehicule apar în mod exagerat ca principala cauză a accidentelor de circulație. Conform poliției rutiere din Palatinat, cele mai frecvente cauze ale accidentelor generate de camioane sunt virajele incorecte, urmate de nerespectarea distanței de siguranță între vehicule și a vitezei.

Peste 1.000 de camioane sancționate pentru nerespectarea vitezei și a distanței de siguranță, în Germania

Luni 29 noiembrie, a fost monitorizată viteza pe A62 și B10. Au fost depistați în total 296 de vitezomani, din care 45 șoferi de camion, care nu au respectat limita maximă de viteză de 80 km/h. Cel mai grăbit șofer de camion a fost înregistrat cu 97 km/h.

În timpul monitorizării distanței din aceeași zi pe A6 lângă Bruchmühlbach-Miesau, din cele 46 de camioane sancționate, 38 nu au păstrat distanța de siguranță față de vehiculul din față, iar 8 au circulat cu viteză prea mare. Aici, amenzile depind de distanța determinată și de viteza parcursă. Evaluarea exactă este în curs.

Vineri, 3 decembrie, a fost monitorizat din nou traficul greu pe B10 lângă Hauenstein (măsurarea vitezei) și pe A6 lângă Wattenheim (măsurarea distanței).

VEZI ȘI: Rezultate bune pentru controalele digitale ale tahografelor din Olanda

În cele cinci zile de control, poliția germană a înregistrat 902 încălcări ale vitezei și 166 de încălcări ale distanței minime la vehicule peste 7.5 tone.

Cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar la un camion articulat, pe autostradă, a fost de 111 km/h, deși viteza maximă legală pentru camioane este de 80 km/h. De asemenea, cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar la un camion articulat, pe un drum federal, a fost de 92 km/h, pe o secțiune de drum unde viteza maximă legală este 60 km/h.

În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, aproape toate controalele au fost efectuate cu succes. Doar în două cazuri, rezultatele măsurătorilor distanței nu au putut fi folosite din cauza vremii. Una peste alta, s-a constatat că mulți șoferi de camion nu au condus preventiv, având în vedere condițiile meteo nefavorabile (zăpadă, lapoviță, burniță sau vizibilitatea slabă).

În urma rezultatelor obținute, poliția din Palatinat a anunțat că va continua controalele la camioane.

Pentru monitorizarea vitezei și a distanței de siguranță, poliția germană folosește cea mai recentă generație de dispozitive de măsurare, care nu numai că pot măsura viteza, ci recunosc și diferite tipuri de vehicule. Acest lucru face posibilă setarea diferitelor valori limită pentru diferitele clase de vehicule, adică limita de 80 poate fi setată pentru camioane și cea de 100 pentru autoturisme, dacă pe segmentul de drum monitorizat se aplică limite de viteză diferite pentru aceste tipuri de vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button