Patronate și sindicate

Peste 1.000 de șoferi de camioane și autocare au protestat la Bruxelles

Peste 1.000 de șoferi de camioane și autocare au protestat la Bruxelles împotriva dumpingului social din transportul rutier.

Pe 26 aprilie, peste 1.000 de șoferi camioane și autocare au cerut Comisiei Europene aplicarea de noi reguli împotriva dumpingului social implementat de companiile de transport est-europene, mai exact, împotriva practicilor concurențiale neloiale puse în aplicare în cadrul Uniunii Europene.

Peste 1.000 de șoferi de camioane și autocare au protestat la Bruxelles

După eveniment, o delegație a European Transport Workers’ Federation (ETF), organizatorul protestului, s-a întâlnit cu comisarul european pentru transporturi Violeta Bulc cu scopul de a-i prezentat propunerile pentru Inițiativa Rutieră a Comisiei Europene.

Această acțiune majoră a fost determinată de dovezi concrete că Inițiativa Rutieră a Comisiei Europene – un pachet de propuneri legislative care vizează simplificarea, clarificarea și eficientizarea normelor UE pentru a combate practicile frauduloase din acest sector – va căuta efectiv contrariul.

DG MOVE intenționează să lanseze, la 31 mai, un pachet de măsuri menite să scurteze perioadele de repaus săptămânal pentru șoferi și să prelungească timpul de conducere.

VEZI ȘI: SSDB anunță modificări ale procedurii de adeziune a noilor membri

Acest lucru va adânci oboseala șoferului și va pune în pericol siguranța pasagerilor care călătoresc cu autobuzul și autocarul și siguranța celorlalți participanți la trafic.

Pe de altă parte, ETF vrea să se consolideze controalele privind perioadele de conducere prin impunerea noilor tahografe digitale și scrisori de trăsură electronice (eCMR), dezvoltarea geolocalizare vehiculelor, care interzice repausul săptămânal normal în vehicul.

De asemenea, ETF dorește combaterea fenomenului de inființare a companiilor de tip “letterbox”, în Europa de Est, precum și definirea ca infracțiune a cabotajului rutier ilegal și a încălcarea legislației muncii.

Din aceeași categorie...

Back to top button