Știri

Peste 1.5 milioane de euro descoperiți ascunși într-un camion la PTF Leușeni

Vameșii moldoveni de la PTF Leușeni au descoperit în urma unui control peste 1.5 milioane de euro ascunși într-un camion, care a tranzitat și România.

Pe 18 aprilie, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră de intrare în Rep. Moldova, un cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul un camion Mercedes-Benz Actros, înmatriculat în Rep. Moldova, care se deplasa fără încărcătură.

Peste 1.5 milioane de euro descoperiți ascunși într-un camion la PTF Leușeni

În urma controlului de specialitate, vameșii moldoveni au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, astfel că, a fost dispusă verificarea acestora, în interior fiind descoperite mai multe bacnote euro. În urma inventarierii acestora, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1.570.660 de euro.

Cei peste 1.5 milioane de euro au fost sigilați și puși sub custodia serviciului vamal. Concomitent, camionul care aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri a fost sechestrat în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

De asemenea, șoferul camionului a fost reținut imediat după descoperirea banilor, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 200 salarii medii lunare pe economie prognozate.

VEZI ȘI: BGL vrea mai multă corectitudine și echitate pe piața germană de transport

Astăzi, 20 aprilie, un tribunal din Chișinău a dispus arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru șoferul camionului, însă procurorii vor contesta Hotărârea instanței la Curtea de Apel Chișinău.

Conform articolului pe care a fost deschis dosarul penal, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Peste 1.5 milioane de euro descoperiți ascunși într-un camion la PTF Leușeni

În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, statele care au fost tranzitate, persoanele implicate în schema infracțională, destinatarii acestor bunuri, precum și alte circumstanțe relevante cazului. Totodată, vor fi analizate mai multe piste, inclusiv și cele vehiculate în sursele mass-media.

Presa din Rep. Moldova îl dă ca presupus autor al contrabandei de peste 1.5 milioane de europe Vladimir Mardar, un cunoscut traficant de țigări din Rep. Moldova.

Conform Poliției de Frontieră a Rep. Moldova, aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră, înregistrată în ultimii ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button