Peste 10 milioane de kilometri pentru autobuzele electrice Solaris

Primele două autobuze electrice Solaris Urbino cumpărate de Statele Baltice
Din 2011 și până în prezent, toate autobuzele electrice Solaris Urbino au parcurs peste 10 milioane de kilometri cu emisii zero.

Până acum, Solaris a livrat aproape 400 de autobuze electrice, iar în 2017 a obținut cea mai mare cotă de piață din Europa în acest segment (18%). În prezent, câteva sute de exemplare Urbino transportă zilnic călătorii din 16 state din Europa. Pe Bătrânul Continent, 38 de orașe au optat pentru o astfel de soluție în dreptul transportului urban de persoane.

Peste 10 milioane de kilometri pentru autobuzele electrice Solaris

Solaris spune că autobuzele electrice Urbino se descurcă exemplar atât în zonele reci din Suedia, cât și în regiunile calde ale Europei, în orașe precum Barcelona.

Cel mai solicitat autobuz dintre cele vândute până acum se află în Jaworzno, acesta trecând de 250.000 de kilometri. Conform oficialilor Solaris, în Jaworzno există luni în care autobuzele electrice parcurg peste 12.000 de kilometri.

Primul contract pentru autobuzul electric Urbino a fost semnat în 2012, iar de atunci și până astăzi, producătorul Solaris a continuat procesul de dezvoltare astfel încât versiunile mai noi să ofere performanțe îmbunătățite.

Astfel, Solaris a reușit să vină cu o autonomie mai bună, cu sisteme auxiliare de încălzire și cu sisteme pentru încărcarea rapidă.

De asemenea, Solaris vine și cu stații pentru reîncărcarea acestor autobuze, un domeniu conex pe care mai toți producătorii de electrice îl abordează din dorința de a strânge un număr cât mai mare de clienți.

VEZI ȘI; NGVA Europe cere Consiliului European să ia în considerare efectele pozitive ale gazului natural în sectorul de transport

Deși tehnologia electrică nu mai este un secret de mult timp, autoritățile orașelor încă nu sunt dispuse să investească în aceste autobuze cu emisii zero.

Pentru a convinge autoritățile de efectele pozitive asupra călătorilor, dar mai ales asupra mediului, Solaris a dezvoltat și un departament care este dispus să realizeze studii de fezabilitate și proiecte pentru orașele care se arată dispuse să investească în transportul urban electric.

Cea mai mare flotă Solaris Urbino 12 din Europa este operată la Cluj
Compania de transport public din Cluj Napoca operează cea mai mare flotă de autobuze electrice Solaris Urbino 12 din Europa. Orașul din Ardeal a devansat, Cracovia și Jaworzno, care operează 26, respectiv 23 de autobuze electrice.

Deși acordul inițial prevedea livrarea autobuzelor într-o perioadă de 3 ani, municipalitatea orașului Cluj-Napoca a decis să finalizeze livrarea tuturor celor 41 de autobuze electrice în mai puțin de un an.

Astfel, după livrarea primelelor 11 autobuze electrice Solaris Urbino 12 către CTP Cluj Napoca în primăvara acestui an, Solaris a mai livrat un lot de 12 autobuze până la finalul lui 2018, cele 18 rămase urmând să fie livrate la mijlocul lui 2019.

Follow #infotrucker