Știri

Peste 100 de șoferi ignoră zilnic restricția de tonaj pe podul peste Rin de pe A 1

Șoferii care au ignorat restricția de tonaj pe podul peste Rin de pe A 1 din zona Leverkusen au adus în 2019 peste 2 milioane de euro la bugetul local al orașelor Köln și Leverkusen.

Restricția de tonaj pentru camioane de pe podul peste Rin de pe A 1 din zona Leverkusaen a intrat în vigoare în urmă cu 6 ani, mai exact pe 30 noiembrie 2012, dar chiar și așa în medie peste 100 de șoferi ignoră această restricție și riscă amenzi uriașe.

Peste 100 de șoferi ignoră zilnic restricția de tonaj pe podul peste Rin de pe A 1

În 2019, autoritățile din Köln și Leverkusen au strâns peste două milioane de euro din amenzile date șoferilor care au ignorat restricția de tonaj impusă pe podul peste Rin de pe A 1.

În orașul Leverkusen au fost întocmite, până la finalul lunii octombrie, aproximativ 5.200 de procese verbale, amenzile totale fiind de 1.3 milioane de euro. Printre cei amendați sunt și foarte mulți șoferi de camion care au încălcat restricția de tonaj în repetate rânduri, amenzile pentru aceștia fiind mult mai mari.

În orașul Köln au fost întocmite aproximativ 6.800 de procese verbale, iar amenzile sunt de peste un milion de Euro.

Din cauza deciziei tribunalului din Köln, autoritățile din cele două orașe au fost obligate să reducă cuantumul amenzii, stabilite în octombrie 2017, de la 500 de euro și două luni suspendarea a permisului de conducere la 150 de euro în cazul primei abateri.

VEZI ȘI: Girteka Logistics a comandat 1.800 de unități noi Volvo FH

Podul peste Rin este inchis pentru vehicule comerciale peste 3,5 tone, iar în zonă există numeroase indicatoare de avertizare.

Chiar și așa însă, în medie, peste 100 de șoferi ignoră aceste avertisemente și încearcă să traverseze podul, iar în proporție destul de mare sunt șoferi cu camioane înmatriculate în Germania, unii chiar din Köln.

Și pe A 40, la podul peste Rin din Neuenkamp, în Duisburg, există unele resticții de tonaj, dar doar pentru camioanele de 40 de tone sau 11.5 tone pe axă. Și aici sunt peste 70 de șoferi, în medie pe zi, care încalcă această restricție de circulație.

Din aceeași categorie...

Back to top button