In Focus

Peste 120 de amenzi pentru nerespectarea distanței minime între vehicule

În trei zile de control pe A1, poliția din Sittensen (Germania) a întocmit peste 120 de amenzi doar pentru nerespectarea distanței minime între vehicule.

Poliția din Sittensen (Germania) a derulat un control a cărui scop a fost de a-i face pe șoferii de camion să conștientize cât de importantă este respectarea distanței minime impusă între vehicule.

Peste 120 de amenzi pentru nerespectarea distanței minime între vehicule

Acțiunea de control, care a vizat respectarea distanței între vehicule, a avut loc pe A1, pe secțiunea Hansalinie care face legătura între orașele Bremen și Hamburg, de luni până miercuri. În fiecare dintre cele trei zile de control, polițiștii de autostradă au întocmit peste 40 de procese verbale pentru nerespectarea distanței de cel puțin 50 de metri între vehicule de către șoferii de camion.

De asemenea, au fost depistați și peste 20 de șoferi de camion, în fiecare zi, care au folosit telefonul sau un alt dispozitiv electronic în timp ce conduceau. Conform raportului poliției, aproape fără excepție, la volan au fost bărbați, gradul de încălcare a legislației în acest sens fiind aproape zero în rândul femeilor.

În 16 cazuri, polițiștii au dat amenzi suplimentare pentru condus periculos, camioanele rulând pe distanțe de câțiva kilometri bară la bară. Pentru nerespectarea distanței de 50 de metri între vehicule amenda este de 80 de euro, iar pentru folosirea telefonului este de 100 de euro, plus un punct pe carnet, în ambele cazuri.

VEZI ȘI: Șofer ceh de camion cercetat penal în Germania pentru teste COVID false

Dintre șoferii opriți jumătate nu aveau domiciliul în Germania așa că au fost nevoiți să depună o garanție sau să plătească amenda pe loc.

Control pe A1 care a vizat respectarea distanței între vehicule

În timpul acțiunii de control, polițiștii au identificat și un șofer pentru care exista mandat de arestare. Acesta a fost reținut și dus în arestul poliției. Unui alt șofer i s-a interzis să-și continue drumul din cauza faptului că anvelopele sale erau mult prea uzate.

Într-un alt camion, polițiștii au văzut un copil de 10 ani care nu era prins în centurile de siguranță. Amenda pentru șofer a fost de 85 de euro, dar acesta nu era conștient de pericolul la care era supusă fetița sa.

În această lună mai sunt programate încă două acțiuni de control similare pe A1.

Din aceeași categorie...

Back to top button