Peste 13.000 de euro amendă pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă în Germania

Amendă de peste 13.000 de euro pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă în Germania
Doi șoferi angajați ai unei companii din Slovenia au aflat pe pielea lor că poliția germană nu se joacă atunci când este vorba de nerespectarea timpilor de condus și odihnă.

Pe 25 august 2019, poliția din Neu-Ulm a efectuat un control la Elchingen pe autostrada A 8, având ca obiectiv principal depistarea acelor șoferilor care nu respectă timpii de condus și odihnă.

Peste 13.000 de euro amendă pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă în Germania

În timpul controlului, efectuat în parcarea Seligweiler, aflată pe autostrada A 8, în direcția Stuttgart, polițiștii germani au depistat un camion înmatriculat în Slovenia condus în echipaj, care transporta fructe proaspete.

VEZI ȘI: Acțiune de control privind consumul de alcool și respectarea timpilor de condus și odihnă

În urma verificărilor efectuate, s-a constat că cei doi șoferi, în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, nu au mai respectat de 9 săptămâni timpii de condus și odihnă, în special repausul normal săptămânal.

Ținând cont de gravitatea situației, polițiștii germani au stabilit o amendă totală în valoare de peste 13.000 de euro. Fiecare dintre cei doi șoferi a primit o amendă de aproximativ 1.700 de euro, în timp ce compania de transport din Slovenia a primit o amendă de 10.000 de euro.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.