In Focus

Peste 1700 de vehicule dintre cele verificate tehnic de RAR în 2019 prezentau pericol iminent de accident

Peste 1700 de vehicule dintre cele verificate tehnic în trafic de la începutul lui 2019 de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accident.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33508 vehicule, în toată ţara.

Peste 1700 de vehicule dintre cele verificate tehnic de RAR în 2019 prezentau pericol iminent de accident

În urma controalelor inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore și/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45.47%), declarate neconforme.

Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26.73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11.56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1.5%).

Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

VEZI ȘI: Girteka Logistics, despre modul în care gestionează criza șoferilor profesioniști din Europa

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button