Peste 350 de drumuri naționale și autostrăzi afectate de zăpadă în Spania

Peste 350 de drumuri naționale și autostrăzi afectate de zăpadă în Spania

Viscolul și zăpada căzută în ultimele 24 de ore în mai multe provincii spaniole au afectat 355 de drumuri, dintre care 60 au fost închise, iar pe 109 lanțurile sunt obligatorii, anunță tve.es.

Conform ultimelor date furnizate pe contul de Twitter a Direcției Generale de Trafic (DGT), 23 de drumuri din totalul de 255 fac parte din rețeaua națională.

DGT spune că cele mai mari probleme sunt în zona de nord, Pirinei și în Valea Ebro, astfel că, în aceste zone vehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri.

Printre drumurile cu trafic închis pe anumite segmente se numără autostrada A-8 între km 249 și 259, N-420 între km 618 și km 657, N-629 din dreptul Aguera (Burgos) între km 42 și 48, respectiv N-232 de la Morella (Castellón) între km 63 și 77.4.

De asemenea, traficul a fost întrerupt și pe drumurile naționale N-260 la Pont de Suert (Lleida), N-629 la Guibaja (Cantabria), N-211 la Fuentes de Clara (Teruel), N-34 la Santa Eulalia (Teruel), N-234 la Teruel, N-621 în portul San Glorio și N-630 la Campomanes (Asturias).

Conform datelor DGT, circulația camioanelor este interzisă pe AP61 lângă San Rafael (Segovia), însă aceasta nu este singura întrerupere de circulație din Castilla y León.

Zăpada și gheață păstrează un total de 24 de drumuri închise traficului, iar pe alte 39 de drumuri sunt necesare lanțuri.

VEZI ȘI: DVSA va sancționa abaterile de la programul de condus din ultimele 28 de zile

Între rutele în care sunt necesare lanțurile se numără două secțiuni ale A23 cuprinse între Burbaguena și San Agustín (Teruel), respectiv Viver și Barracas (Castellón), în direcția Teruel.

În Țara Bascilor, portul Orduña este complet închis traficului, iar Opakua este închis pentru vehicule grele de transport, în timp ce autovehiculele trebuie să circule cu lanțuri sau anvelope de iarnă, datorită prezenței zăpezii și a gheții.

În plus, în portul Kurtzeta se poate conduce cu lanțuri sau anvelope de iarnă, potrivit informațiilor Direcției de Trafic a Guvernului Bascilor.

În Extremadura, zăpada menține traficul întrerupt în portul Honduras, pe șoseaua CC-102 și drumul CC-17.4 în dreptul Piornal (Cáceres).

Situație complicată și în zona Madrid
În zona Madrid, unde s-au răspândit până în prezent 170 de tone de sare pe drumuri, ar putea să apară zăpadă pe A1, între San Agustín de Guadalix și Somorriera, astfel că șoferilor le este recomandat să circule cu prdență.

Drumuri închise sunt și în Catalonia
În ceea ce privește situația din Catalonia, lapovița ține închise patru drumuri și obligă șoferii să utilizeze lanțurile pe alte 44, dintre care pe trei au fost instituite restricții pentru camioane, conform protecției civile.

Drumurile închise marți sunt GIV-4016, între Tose și Planoles, GIV-5201 în Viladrau și Girona, C-28 în Port de la Bonaigua, în Lleida, respectiv BV-4024 de la Bagà la Coll de Pal, din Barcelona.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.