Știri

Peste 37.000 de încălcări ale legislației depistate în 2019 de poliția rutieră din Tirol

Peste 37.000 de încălcări ale legislației depistate în 2019 de poliția rutieră din Tirol, în cadrul controalelor care au vizat vehiculele comerciale.

Autoritățile din Tirol au publicat statistica oficială care aratâ încălcările legislației în rândul șoferilor de camioane. O mare parte dintre camioane au fost depistate cu probleme tehnice.

Peste 37.000 de încălcări ale legislației depistate în 2019 de poliția rutieră din Tirol

În 2019 au fost înregistrate pe segmentul de transport rutier de mărfuri 37.198 de încălcări ale legislație, care reprezintă o creștere cu 4% față de 2018.

Cele mai multe (15.706) au fost pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă, respectiv manipularea tahografului. O altă problemă a fost cea de supraîncărcarea camionului, poliția rutieră depistând 10.940 de cazuri.

Problemele tehnice au fost și ele pe lista încălcărilor legislației. Polițiștii din Tirol au constatat în 10.806 cazuri nereguli tehnice la camioanele oprite. În 1,278 dintre acestea problemele constatate erau atât de mari încât șoferul nu a fost lăsat să plece mai departe pentru că reprezenta un pericol.

VEZI ȘI: Slovenia a restricționat tranzitul camioanelor care provin din Italia și merg spre Est

Spre deosebire de 2018, anul trecut au fost depistați 60 de șoferi care au consumat alcool la volan, în scădere cu 18%.

Autoritățile din Tirol au declarat și că în afara restricților de trafic impuse de la începutul acestui an vor intensifica și controaelele rutiere în regiune pentru a scoate din trafic camioanele cu probleme tehnice grave, dar și șoferi care nu respectă timpii de condus și odihnă sau consuma alcool la volan.

Din aceeași categorie...

Back to top button