Peste 4.300 de obiecte au căzut din vehicule pe drumurile din Austria în 2018

Peste 4.300 de obiecte au căzut din vehicule pe drumurile din Austria anul trecut
O statistică publicată de ASFINAG arată că, în 2018, numărul de obiecte căzute din vehicule pe drumurile din Austria s-a dublat față de 2016.

Peste 4.300 de obiecte au căzut din vehicule pe autostrazi sau drumuri expres punându-i în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Peste 4.300 de obiecte au căzut din vehicule pe drumurile din Austria în 2018

Obiectele care cad din vehicule pe drum prezintă un risc ridicat de securitate, manevrele de evitare sau frânările bruște putând declanșa situații periculoase, iar accidentele sunt tot mai dese din această cauză.

În 2018, numărul de obiecte căzute pe autostradă a fost de 4.386, conform înregistrărilor făcute de ASFINAG. Comparativ, în 2016 au fost 1.900, iar în 2017 3.200.

Cauza principală este încărcarea defectuasă a mărfurilor, prinderea incorectă a mărfurilor sau transportul în condiții improprii, cum ar fi pe plafonul mașinii, de exemplu.

Fiecare obiect care ajunge pe șosea reprezintă un pericol atât pentru ceilalți șoferi, cât și pentru angajații ASFINAG care trebuie să culeagă și să îndepărteze obiectele de pe drum.

Ținând cont de numărul în creștere de astfel de situații, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria a demarat un program de educare al șoferilor și companiilor de transport referitor la cum trebuie amplasată și asigurată marfa în vehicul.

VEZI ȘI: Einride a făcut o primă demonstrație urbană cu T-Pod în Stockholm

De asemenea, ASFINAG vrea să propună ca aceste cursuri să devină obligatorii pentru cei care manipulează mărfurile în cadrul companiilor de transport rutier.

Peste 4.300 de obiecte au căzut din vehicule pe drumurile din Austria în 2018

În 2018, cele mai multe astfel de incidente au avut loc în regiunea Steier, apoi în zona Salzburg și în Austria Inferioară. Cele mai puține au fost în Burgenland, Tirol și Viena.

În regiunea Steier au fost înregistrate 1.057 de sesizări, în Salzburg 770, în Austria Inferioară 644, iar în Austria Superioară 527. În Viena, de exemplu, au fost doar 233 de sesizări.

De asemenea, ASFINAG a comunicat și care sunt cele mai frecvente obiecte care ajung pe drum.

Pe primul loc se numără cutiile de carton cu conținut divers, dar au fost descoperite și canapele, frigidere și chiar o barcă cu pânze pe autostradă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.