Bus

Peste 400 de autobuze Citaro pentru orașul Viena

Autobuzele Mercedes-Benz vor fi livrate operatorului Wiener Linien în perioada 2022-2027.

EvoBus Austria a câștigat o licitație pentru mai mult de 400 de autobuze Mercedes-Benz Citaro, care vor fi livrate în Viena în perioada 2022-2027.

La 7 ani după ce a fost plasată prima comandă, povestea de succes a lui Mercedes-Benz Citaro în Viena continuă. Alte peste 400 de autobuze vor fi livrate între 2022 și 2027.

Peste 400 de autobuze Citaro pentru orașul Viena

Comanda de la Wiener Linien, operatorul de transport public din capitala Austriei, conține modele din întreg portofoliul de produse Citaro. Până acum au fost plasate comenzi ferme pentru 225 de autobuze articulate de 18 metri lungime, 78 de autobuze solo de 12 metri lungime și 57 de modele CapaCity de 19,7 metri lungime.

Toate modelele comandate vor fi echipate cu uși pivotante, care optimizează fluxul de pasageri în stații. Capitala Austriei se bazează în totalitate pe autobuze Mercedes-Benz. Vehiculele parcurg zilnic o distanță de peste 100.000 km.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eCitaro G este disponibil opțional cu baterii solid-state

Viena are o populație de 1,9 milioane de pasageri, un sfert din toată Austria. Acestora li se adaugă, cel puțin în perioade normale, aproximativ 8 milioane de turiști anual. Viena a fost votată de 10 ori cel mai bun oraș din lume în care poți trăi.

La această experiență participă și sistemul de transport public. Experții EvoBus Vienna Neudorf din departamentele de service și piese de schimb lucrează în strânsă cooperare cu reprezentanții Wiener Linien. Zilnic, un sistem logistic sofisticat asigură livrarea punctuală a pieselor de schimb la atelierele Wiener Linien.

În plus, 7 mecanici de reparații lucrează în permanență, parțial în schimbul de noapte, pentru a asista mecanicii Wiener Linien cu reparațiile și operațiunile de mentenanță, precum și inspecțiile periodice. Obiectivul este clar: o disponibilitate maximă a vehiculelor pentru unul dintre cele mai bune sisteme de transport public din lume.

Din aceeași categorie...

Back to top button