Peste 7.400 mc de lemn transportat ilegal pe calea ferată, confiscați de polițiști

Peste 7.400 mc de lemn transportat ilegal pe calea ferată, confiscat de polițiști
Peste 7.400 mc de lemn transportat ilegal, în valoare de aproximativ 2.700.000 de lei, au fost confiscați de polițiștii de la transporturi, în urma activităților de prevenire și combatere a delictelor silvice.

În perioada iunie – septembrie 2019, polițiștii de la transporturi au efectuat verificări în domeniul transporturilor de material lemnos pe calea ferată, consiscând peste 7.400 mc de lemn transportat ilegal.

Peste 7.400 mc de lemn transportat ilegal pe calea ferată, confiscați de polițiști

În urma controalelor s-au constatat nereguli în ceea ce privește modul de întocmire a documentelor de însoțire la trei garnituri de tren, cu un total de 111 vagoane încărcate cu material lemnos, sosite în România din Cehia și Slovacia și având ca destinatari societăți comerciale de pe raza județelor Alba și Covasna.

În fapt, transportatorii feroviari nu au putut prezenta organelor de control documente legale de însoțire a lemnului transportat, la verificările efectuate în stațiile de cale ferată Teiuș, Aiud și Sf. Gheorghe.

Astfel, deși în avizele de însoțire a lemnul erau trecute ca destinații anumite stații de cale ferată, transportatorii continuau deplasarea trenurilor spre alte destinații, fără a mai avea întocmite în acest sens documentele de însoțire prevăzute de cadrul legal în vigoare.

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul silvic, transportatorii feroviari au fost sancționați conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 45.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare faptică a 5.414,66 mc de lem, în valoare totală de 2.069.646 de lei.

VEZI ȘI: Noi reglementări pentru camioanele extra-lungi în Germania

În cooperare cu inspectori din cadrul Gărzii Forestiere, au fost efectuate controale la cinci societăți comerciale având ca obiect principal activitatea de procesare a materialului lemnos.

Astfel, au fost aplicate alte 10 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 171/2010, în valoare totală de 58.000 de lei, fiind confiscați valoric 1.327 mc. de lemn, în valoare de 426.920 de lei și faptic 678.77 mc de lemn, în valoare de 238.248 de lei.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.