Peste un sfert dintre transporturile în regim de cabotaj din Germania sunt ilegale

Peste un sfert dintre transporturile în regim de cabotaj din Germania sunt ilegale
Peste un sfert dintre transporturile în regim de cabotaj din Germania sunt ilegale, cel puțin asta arată cea mai recentă acțiune de control a Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG).

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) și-a continuat programul de controale pentru a reducere încălcările privind cabotajul. Astfel, pe data de 26 noiembrie au fost insituite 28 de puncte de control în zonele cele mai predispuse pentru transporturi în regim de cabotaj.

Peste un sfert dintre transporturile în regim de cabotaj din Germania sunt ilegale

În plus, au fost verificate cele mai importante zone logistice și porturi, s-au făcut controale la cei mai mari constructori auto și în zona cu depozitele celor mai mari retaileri din Germania.

În total au fost controlate 597 de vehicule dintre care s-a constatat că 106 efectuau curse în regim de cabotaj. Dintre camioanele care efectuau curse în regim de cabotaj la 30 s-au descoperit nereguli, adică la 28% din cazuri.

La această acțiune de control au participat 129 de agenți BAG plus reprezentanți ai poliției și departamentului vamal. În total, agenții de control au dat amenzi în valoare de 38.800 de euro.

VEZI ȘI: Ford a lansat modelul electric e-Transit, care are o autonomie de 350 km

Ținând cont de numărul mare de probleme depistate, BAG a confirmat încă o dată menținerea acțiunilor de control programate până la finalul anului și alocarea de resurse suplimentare pentru a continua cu controalele și în prima parte a anului viitor.

De asemenea, reprezentanții BAG au anunțat că vor analiza informațiile colectate în cadrul acestor acțiuni și vor reverifca la toate acțiunile viitoare camioanele acestor companii.

Follow #infotrucker