Peterbilt 359 Ultra Custom TT vândut la licitație pentru 13.2 mil. de dolari

Peterbilt 359 Ultra Custom TT vândut la licitație pentru 13.2 mil. de dolari

Peterbilt 359 Ultra Custom TT Crew Cab din 1984, cel mai puternic camion din lume omologat să circule pe drumurile publice, s-a vândut la o licitație din Arabia Saudită cu suma de 13.2 milioane de dolari.

În efortul de a promova turismul în Arabia Saudită, capitala Riyadh are un nou program de 66 de zile, numit Riyadh Season, format din numeroase evenimente culturale, printre care și un dedicat automobilului denumit Riyadh Car Show.

Ca parte a acestui eveniment dedicat automobilului, casa de licitații auto Worldwide Auctioneers, cu sediul în Statele Unite, a organizat pe 23 noiembrie licitația inaugurală în Riyadh.

Starul licitației a fost cel mai puternic camion din lume omologat să circule pe drumurile publice, Peterbilt 359 Ultra Custom TT Crew Cab din 1984, care s-a vândut pentru suma de 13.2 milioane de dolari.

Dar, ce-l face atât de special pe Thor 24, așa cum a fost botezat cel mai puternic camion customizat construit vreodată? Păi… Să vedem!

Thor 24 este la bază un Peterbilt 359 vechi de 35 de ani de 13.50 m lungime și 14.5 tone greutate, propulsat de două motoare diesel V12 de 14 litri ce produc fiecare 852 CP. La acestea au fost adăugate turbocompresoare și o instalație NOS, care urcă puterea totală la 3.974 CP.

VEZI ȘI: Un camion a luat foc în Franța după un impact în zona de taxare Chamant-Senlis

În fapt, acesta este cel mai puternic motor montat vreodată pe un vehicul omologat să circule pe drumuri publice.

Thor 24 are transmisie automată Allison HT740, suspensie independentă personalizată și poate atinge viteza maximă de 210 km/h. Pentru frânare, pe lângă puternicele discuri de frână, Thor 24 folosește și patru parașute de tipul celor din drag racing.

Din punct de vedere vizual, camionul este spectacol . Mare parte din exterior este finisat cu oțel cromat sau aluminiu lustruit. Astfel, noului proprietar îi va trebui ceva de muncă pentru a-l păstra strălucitor. Exteriorul lui Thor este rezultatul unei munci de șapte ani și mii de ore de muncă din partea fostul proprietar, Mike Harrah.

La interior, camionul vine cu piele personalizată, un număr impresionant de instrumente de bord pentru a indica parametrii celor 12 turbocompresoare, volan din lemn cu spițe din aluminiu lustruit de tip „old school”, sistem audio de 1.500 W și șapte ecrane video integrate, inclusiv unul de 40 inch.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.