Stiai caTimp liber

Peterbilt Ultraloft: cabina în care chiar pot dormi doi șoferi

Cabina Ultraloft produsă de Peterbilt are un spațiu generos de relaxare și odihnă pentru doi șoferi: înălțime internă de 2,43 metri și pat de peste 1 metru lățime.

Grupul american PACCAR are o strategie bazată pe cabine cu spațiu extins pentru șofer. Recent a prezentat noul model DAF XG+, cu cea mai mare cabină europeană care poate tracta o semiremorcă de dimensiuni normale. În America, însă, standardele sunt cu totul altele.

Peterbilt Ultraloft: cabina în care chiar pot dormi doi șoferi

Iar exemplul cel mai bun este cabina Peterbilt Ultraloft și dormitorul ei gigant. Acesta are nu mai puțin de 2 metri lungime și o înălțime internă de 2,43 metri. Spațiul liber din cabină este de 1.900 de litri, iar patul de jos este foarte generos: 2,12 x 1,05 metri.

VEZI ȘI: Închisoare pentru folosirea cardului altui șofer, în Spania

Patul de sus este și el imens, după standardele europene, cu o lățime de 91 cm, cu 11 mai mult decât cel de jos de la noul DAF. Interiorul este completat de dulapuri pentru haine, frigider vertical, cuptor cu microunde casnic și televizor cu diagonala de 32 de inchi.

Inițial, cabina Ultraloft a fost disponibilă doar pentru modelul Peterbilt 579, dedicat flotelor, în care se folosește mai des conducerea în echipaj. Cabina imensă este acum disponibilă și pe modelul 567, cu un nivel de echipare superior, cumpărat în general de șoferii patroni.

Din aceeași categorie...

Back to top button