Petrom deschide prima stație de LNG și CNG din România

Din 2025, România va avea prima stație de alimentare cu LNG. Aceasta va fi instalată în zona Bucureștiului în baza unui parteneriat între Petrom și Vulcangas.
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat un parteneriat cu Vulcangas România, subsidiară a Società Italiana Gas Liquidi S.P.A., pentru a deschide stații de alimentare cu gaz natural lichefiat (LNG) și comprimat (CNG).
Prima stație de LNG și CNG din rețeaua Petrom se estimează că va fi operațională în 2025 și va fi instalată pe Centura București în actuala benzinărie Petrom din sensul giratoriu de la Rudeni.
VEZI ȘI: Germania a extins rețeaua rutieră pentru ansambluri super-lungi
Petrom spune că următoarele stații de alimentare vor fi instalate în funcție de evoluția cererii de LNG și CNG în România.
Prin acest parteneriat continuăm diversificarea ofertei pentru mobilitate pentru transportul de marfă pe distanțe medii și lungi, susținând dezvoltarea pieței de LNG și CNG. Gazul natural poate fi o opțiune viabilă pentru tranziția către un transport mai curat, spune Radu Căprău, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.
Această stație va fi destinată atât vehiculelor ușoare de transport marfă, cât și camioanelor de mare tonaj alimentate cu gaz natural.
Apreciem colaborarea cu OMV Petrom pentru a aduce expertiza și experiența noastră în furnizarea de soluții de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat pe piața românească. Concentrarea noastră pe inovație, dezvoltare durabilă și servicii bazate pe calitate și siguranță pentru toți clienții noștri ne face să împărtășim aceleași valori cu partenerul nostru OMV Petrom. Având toate aceste instrumente și valori comune la îndemână putem deveni împreună actori importanți pe piața românească de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat, Constantino Amadei, administrator Vulcangas România.
Transportul de marfă pe bază de LNG și CNG generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon cu aproximativ 15% mai redusă, emisii de oxizi de sulf cu 50% mai puține și aproape nu generează emisii de particule grele. De asemenea, un camion cu LNG are o autonomie de până la 1.400 de kilometri cu o singură alimentare.