Dakar Rally

PETRONAS De Rooy IVECO va concura cu 3 camioane în Dakar 2022

Echipa PETRONAS De Rooy IVECO va lua startul cu 3 camioane, două Powerstar și un Trakker, la Dakar 2022. Aceasta este a 10 ediție în care IVECO, PETRONAS și Team De Rooy colaborează.

PETRONAS Team De Rooy IVECO se pregătește de startul în Dakar 2022, cel mai extrem raliu din lume, care se va desfășura pentru a treia oară în Arabia Saudită. În acest an, camioanele vor avea de parcurs 8.000 km, dintre care 4.300 km de probe speciale cronometrate.

PETRONAS De Rooy IVECO va concura cu 3 camioane în Dakar 2022

Istoria IVECO în Raliul Dakar a început în 1979, când a început să ofere camioane camioane suport. Colaborarea dintre IVECO, Petronas și De Rooy Team a început în 2011, la Raliul Marocului, câștigat de un IVECO Trakker. Colaborarea din Dakar a adus două victorii, în edițiile din 2012 și 2016.

Pentru al zecelea an, IVECO va fi furnizorul oficial al echipei, oferind vehiculele, motoarele și piesele de schimb. Toate camioanele vor avea motoare IVECO Cursor 13 de până la 1.000 CP, preparate special de FPT Industrial.

PETRONAS Lubricants International va fi sponsor și partener tehnic, oferind uleiuri dezvoltate în parteneriat cu IVECO și FPT Industrial. Întreaga echipă va folosi uleiul de motor premium PETRONAS Urania și uleiul de transmisie PETRONAS TUTELA.

VEZI ȘI: Noul IVECO T-Way, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

Janus van Kasteren jr va concura pentru a treia oară în Dakar, la volanul camionului IVECO Powerstar Evo cu numărul 504. El va fi ajutat de navigatorul Marcel Snijders și mecanicul Darek Rodewald, încercând să capitalizeze experiența din anii trecuți, când a terminat mai multe etape în Top 10.

Hans Stacey a concurat pentru prima dată în Dakar în 2004. În această ediție, el va conduce camionul IVECO Powerstar cu numărul 515, alături de navigatorul Anton van Limpt și mecanicul Randy Smits.

Mitchel van den Brink și-a făcut debutul la doar 16 ani, în Dakar 2019, când și-a ajutat tatăl Martin ca mecanic/navigator. În 2021 a revenit în Dakar ca șofer, iar în ianuarie concura pe camionul IVECO Trakker cu numărul 524, asistat de navigatorul Rijk Mouw și mecanicul Bert Donkelaar.

”Echipa IVECO este nerăbdătoare să revină în nisipul din Arabia Saudită, pentru a demonstra performanța și fiabilitatea camioanelor mărcii în cele mai extreme condiții. În 2022 ne vom baza pe experiența lui Janus van Kasteren jr și Hans Stacey, dar și pe entuziasmuil tânărului Mitchel van den Brink”, a declarat Alessandro Massimino, șef de Marketing al IVECO Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button