Dakar RallySportȘtiri

Petronas De Rooy Iveco pe podiumul Dakar Rally după 3 etape

După dificultățile din primele două zile, în cele din urmă în Dakar Rally a început să se concureze, a doua etapă, programată între Villa Carlos Paz și Termas de Rio Hondo, fiind scurtată și ea din cauza condițiilor meteo.

În ciuda condițiilor dificile de teren și a faptului că a doua etapă a Dakar Rally a fost câștigată de Hans Stacey, pilotul echipei EVM Rally Team și fost coleg cu Gerard De Rooy în 2015, echipa Petronas De Rooy Iveco s-a arătat mulțumită, trei dintre camioanele sale clasându-se în primele 10 locuri ale clasamentului de etapă.

Echipa Petronas De Rooy Iveco avut un ritm bun, Gerard De Rooy la volanul unui Iveco Powerstar reușind rapid să treacă de Ayrat Mardeev (Kamaz Master Team) și să termine ziua pe al treilea loc la doar 1:51 minute de Hans Stacey, câștigătorul etapei.

Petronas De Rooy Iveco pe podiumul Dakar Rally după 3 etape

Favoritul publicului local, Federico Villagra aflat la volanul unui Iveco Powerstar a surprins pe toata lumea, acesta dominând aproape jumătate din traseul probei. Pilotul argentinian, a reușit să se claseze pe locul 5, acesta fiind urmat de colegul său de echipă, Aleš Loprais la volanul lui Iveco Powerstar, urmat de Ton van Genugten, care au trecut linia de sosire de 3:40 minute după câștigător.

Pilotul spaniol Pep Vila aflat la volanul unui Iveco Trakker a trecut linia de sosire cu al 12-lea timp la 12:08 minute în spatele câștigătorului.

Ritm bun și în a treia etapă
Cea de a treia etapă a Dakar Rally 2016 programată între Termas de Rio Hondo și Jujuy a fost afectată de ploi abundente, drumuri inundate și alunecări de teren care au forțat organizatorii să scurteze speciala pentru camioane. Eroul local, argentinianul Federico Villagra la volanul Iveco-ului Powerstar a reușit să se claseze pe a trei poziție în clasamentul de etapă terminând la 0:54 minute în spatele câștigătorului etapei, pilotul ceh Martin Kolomy (Buggyra) aflat la volanul unui camion Tatra. Acesta a fost urmat de Ton van Genugten (locul 6), Gerad De Rooy (locul 8), Aleš Loprais (locul 10) și Pep Vila (locul 14).

Clasament general (după trei etape)

  1. Stacey (EVM Rally Team / NLD / MAN TGS) – 06:03:15 s
  2. Versluis (EVM Rally Team / NLD / MAN TGS 480) – 06:03:41 s
  3. Federico Villagra (Petronas De Rooy Iveco / ARG / Iveco Powerstar) – 06:04:36

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button