Dakar Rally

Petronas De Rooy Iveco pregătită să-și apere titlu câștigat în 2016

Cei de la Petronas De Rooy Iveco vor lua startul în Dakar 2017, scopul principal fiind apărarea titlului obținut în ediția din 2016 în fața rivalilor de la Kamaz.

Echipa Petronas De Rooy Iveco vor lua startul în cea de-a 39-a ediție a Dakar-ului, cel mai dificil rally-raid din lume, cu trei camioane: un Iveco Powerstar 4×4 și două Iveco Trakker 4×4.

Petronas De Rooy Iveco pregătită să-și apere titlu câștigat în 2016

Șeful echipei, Gerard De Rooy, alături de copilotul său, Moi Torralardona, va concura la volanul unui Iveco Powerstar 4×4 din competiție. După clasarea excepțională din Dakar 2016, locul 5 la general, Ton van Genugten și copilotul său Anton van Limpt completează al doilea echipaj al echipei la volanul unui Iveco Trakker. La volanul fostului camionului de asistență a lui Ton van Genugten va urca echipajul format din Wuf van Ginkel și Bert van Donkelaar.

Pentru al 7-lea an consecutiv, Iveco va continua parteneriatul de lungă durată cu echipa Petronas De Rooy Iveco, furnizându-i acesteia vehicule, motoare și piese de schimb.

Un Iveco Powerstar 4×4 și două Iveco Trakker 4×4 vor aborda în 2017 suprafețele de teren terenurile extreme, ale celei mai dificile curse de anduranță pentru vehicule off-road din lume. Camioanele echipei Petronas De Rooy Iveco sunt echipate cu motoare Cursor 13 ce dezvoltă puteri de până la 900 CP, special proiectat de FPT Industrial – producătorul de motoare din cadrul CNH Industrial. Pe lângă cele 3 camioane de competiție, echipa lui Gerard De Rooy va avea ca suport și asistență alte șapte vehicule din care șase Trakker și un Daily.

Ediția Dakar 2017 se anunță o una extrem de competitivă și provocatoare, mai ales din punct de vedere al traseului. Cea de-a 39-a ediție a celui mai celebru rally-raid din lume, va fi din nou găzduit de America de Sud.

Startul va fi dat pe 2 ianuarie la Asunciуn (Paraguay), iar traseul va trece prin Paraguay, Bolivia și Argentina, acoperind mai mult de 9.000 de kilometri. Finalul Dakar 2017 este programat să aibă loc pe data de 14 ianuarie la Buenos Aires.

VEZI ȘI: Calendarul resticțiilor de trafic pentru camioane din Italia în 2017

Vehiculele echipajelor europene participante în ediția din 2017 a Dakar-ului au fost îmbarcate pe vapor încă de la finalul lunii noiembrie, transferul acestora din Europa în America de Sud fiind organizat din portul Le Havre, Franța. Traversarea Atlanticului durează aproximativ o lună.

Petronas De Rooy Iveco pregătită de aventura din 2017
După o performanță fantastică în 2016, echipa Petronas De Rooy Iveco a fost reîmprospătată, iar doi piloți ai săi Gerad De Rooy și Ton van Genugten gata să-și asume provocarea, cu sprijinul valoros oferit de Wuf van Ginkel.

Experimentatul pilot olandez, Gerard de Rooy, campion al Dakar Rally în 2012 și 2016, se va afla la volanul unui Iveco Powerstar 4×4. Acesta va face echipă cu Moi Torrallardona, un navigator experimentat care a concurat alături de mulți șoferi celebri în această cursă. Aceștia au mers pentru prima dată împreună în ediția din 2015 a Maroc Rally. De asemenea, în cabina, alături de cei doi se va afla mecanicul Darek Rodewald, care va oferi suport tehnic pe tot parcursul raliului.

Al doilea vehicul, un Iveco Trakker 4×4 cu cabină de zi, va fi pilotat de Ton van Genugten, care va avea ca sarcină să-și ducă camionul spre succes. Van Genugten a avut un debut superb anul trecut, atunci când a terminat Rakar Rally pe locul 5 la general la volanul unui Iveco Trakker de asistență. În ediția Dakar 2017, acesta speră să egaleze performanța de anul trecut. Alături de van Genugten, în cabina lui Trakker 4×4 se va afla copilotul Anton van Limpt precum și mecanicul Bernard der Kinderen.

Pe lângă Iveco, alături de echipa “Olandezului Zburător” va fi și Sparco, producător de echipament profesional pentru motorsport precum și o altă marcă a CNH Industrial, Petronas.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button