Utilitare ușoare

Peugeot a prezentat e-Rifter, versiunea electrică a autoutilitarei de persoane Rifter

Peugeot își continuă ofensiva de electrificare în segmentul vehiculelor de pasageri prin lansarea lui e-Rifter, versiunea electrică a utilitarei de persoane Rifter.

Lansarea vine la doar câteva zile de la debutul lui Opel Combo-e Life, modelul înrudit din cadrul constructorului german.

Peugeot a prezentat e-Rifter, versiunea electrică a autoutilitarei de persoane Rifter

La fel ca în cazul lui Combo-e Life, noul Peugeot e-Rifter va fi echipat cu un motor electric poziționat pe puntea față capabil să dezvolte o putere totală de 136 de cai putere (100 kW) și 260 Nm.

Motorul va fi alimentat de la un pachet de baterii cu o capacitate de 50 kWh, iar producătorul francez anunță o autonomie maximă calculată conform standardului WLTP de 280 de kilometri. Pentru reîncărcarea bateriilor până la 80%, Peugeot e-Rifter va avea nevoie de 30 de minute la o priză rapidă de 100 kW.

Bateriile pregătite de Peugeot sunt integrate în podea, iar astfel asigură rigiditatea structurală necesară, dar și conservarea spațiului disponibil la interior.

Șoferul va avea la dispoziție 3 moduri de rulare: Eco (60 kW și 180 Nm), Normal (80 kW și 220 Nm) și Power (100 kW și 260 Nm). De asemenea, există două moduri pentru recuperarea energiei: Moderate sau Increased (prin apăsarea butonului B aflat în dreptul unității de control a transmisiei).

VEZI ȘI: Versiunea cu ampatament mărit Ford Transit L5 poate transporta 10 europaleți

Noul Peugeot e-Rifter va fi disponibil în două versiuni de lungime (Standard, 4,4 metri, respectiv Long, 4.75 de metri) și poate fi comandat cu 5 sau 7 locuri. Volumul portbagajului variază de la 775 de litri (5 locuri, versiune Standard) până la 4.000 de litri (cu toate scaunele pliate pe versiunea Long).

 

Din aceeași categorie...

Back to top button