Peugeot a prezentat utilitara electrică de persoane e-Traveller

Peugeot a prezentat utilitara electrică de persoane e-Traveller
Peugeot a publicat primele fotografii și detalii ale autoutilitarei electrice e-Traveller, care păstrează elementele de exterior ale versiunii cu motoare termice, însă beneficiază de o grilă frontală nouă.

Autoutilitara electrică Peugeot e-Traveller poate transporta până la 9 pasageri, iar pentru a crește capacitate portbagajului, ultimele două rânduri de scaune pot fi scoase. Astfel, capacitatea portbagajului utilitarei electrice crește de la 1.500 de litri la 3.000 de litri, respectiv 4.900 de litri.

Peugeot a prezentat utilitara electrică de persoane e-Traveller

În funcție de dorințele clienților, Peugeot e-Traveller va putea fi comandat în trei versiuni de lungime: 4.6 metri, 4.95 de metri și 5.3 metri. Sub capoata lui Peugeot e-Traveller se află un motor electric capabil să livreze 100 de kW, echivalentul a 136 de cai putere, iar cupul motor maxim livrat este de 260 Nm.

Conform oficialilor francezi, accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 13.1 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 130 km/h pentru a conserva energia din baterie și pentru a oferi o autonomie cât mai bună.

În funcție de modul de rulare ales, Peugeot e-Traveller va fi capabil să acopere sau nu autonomia electrică declarată de producător. În modul Eco, puterea motorului este limitată la 82 CP, în modul Normal, resursele ajung până la 109 CP, iar în modul Power, utilitara de persoane va miza pe toți cei 136 CP.

VEZI ȘI: Fiat e-Ducato va debuta pe piață în această toamnă

Bateria lui e-Traveller va fi disponibilă în două versiuni. Varianta de bază va avea 50 kWh și promite o autonomie electrică de 230 de kilometri, valoare calculată conform standardului WLTP.

Versiunea de top are o baterie cu o capacitate de 75 kWh, iar autonomia anunțată de francezi ajunge la 330 de kilometri.

Peugeot a prezentat utilitara electrică de persoane e-Traveller

Acumulatorul va putea fi încărcat la prize rapide cu o putere de până la 100 kW. În acest caz, pentru reîncărcarea de la 0 la 80%, e-Traveller are nevoie de 45 de minute, în cazul bateriei de 75 kWh, sau 30 de minute, pentru varianta echipată cu bateria de 50 kWh. Utilitara va putea fi încărcată și la wallbox-uri de 7.4 kWh, dar și la prize de 11 kW.

Conform oficialilor Peugeot, vânzările noului e-Traveller vor demara în luna septembrie a anului curent.

Follow #infotrucker