EconomicTrailer

Piața de remorci va avea o cădere relativ modestă și de scurtă durată în 2018

Cel puțin asta susține CLEAR International în ultima sa analiză publicată privind piața de remorci vest-europeană în 2018.

De la ultimul său raport din luna mai, majoritatea economiilor vest-europene au înregistrat o îmbunătățire semnificativă a perspectivelor de piață, astfel că prognoza pe piața de remorci din regiune se anunță una mai pozitivă în 2018.

Piața de remorci va avea o cădere relativ modestă și de scurtă durată în 2018

În locul unei scăderii a cererii cu aproximativ 9% în 2018, se estimează o scădere de doar 5%, urmată de o nouă scădere în 2019, care va duce la o scădere totală a pieței cu 13% în următorii doi ani. Pentru 2017, cererea de remorci a crescut în prima jumătate a anului, dar a stagnat în a doua jumătate. În general, 2017 va înregistra o creștere de 3% a înmatriculărilor.

Având în vedere că perspectivele economice sau țările europene continuă să se îmbunătățească, pe piața de remorci se prognozează o scădere în 2018 și 2019.

Creșterea cererii care a împins piața este acum încheiată.

Parcul de remorci este complet reînnoit, în ciuda faptului că cererea de transport nu a revenit încă la nivelul anului 2006 (înainte de declanșarea crizei economice mondiale).

În plus, au trecut nouă ani de la criza care a decimat piața de remorci, iar aceasta nu a înregistrat numai creșteri. Toți acești factori indică o scădere a cererii pentru remorci noi. Din fericire pentru industrie, căderea va fi relativ modestă și de scurtă durată.

VEZI ȘI: Volvo Trucks și Samsung au discutat pe tema camioanelor electrice

Rezultatul acestor modificări îl reprezintă cele 17.000 de remorci prognozate la nivelul Europei de Vest în perioada 2017-2021, mai mult de jumătate din totalul acestora crescând cifra din 2018.

Cele mai multe dintre aceste remorci suplimentare adăugate la prognoza vor fi vândute în Danemarca, Germania, Franța, Olanda și Belgia. În 2017, Spania și Marea Britanie au performanțe mai slabe decât se așteptau.

Piața din Marea Britanie este în regres din cauza cererii de remorci din 2015/16 și va continua să scadă în fiecare an între 2016 și 2019. În ciuda acestei tendințe, piața britanică va scădea sub 20.000 de remorci numai în 2019, dar va rămâne peste nivelul tipic al pieței de dinainte de criza economică.

Efectul Brexit, care a scăzut deja prognoza creșterii investițiilor medii în Regatul Unit sub 1% pentru perioada 2016-18, va duce la incertitudine și la o încredere scăzută a afacerilor. Cu toate acestea, termenii Brexit-ului au fost soluționați, astfel că va exista o reluare a creșterii pieței de remorci.

Peste 77% din mărfuri europene sunt transportate pe cale rutieră, adică în remorci.

Din aceeași categorie...

Back to top button