Piața europeană a cardurilor de carburant va ajunge la aproape 380 miliarde de dolari în 2025

Piața europeană a cardurilor de carburant va ajunge la aproape 380 miliarde de dolari în 2025
Creșterea preferinței pentru tranzacțiile digitale, adoptarea în creștere a cardurilor preplătite și progresele tehnologice sunt de așteptat să creeze perspective profitabile pe piața europeană a cardurilor de carburant.

Potrivit raportului Allied Market Research, privind piața europeană a cardurilor de carburant după tip (de marcă, universal și comerciant) și aplicație (alimentare carburant, plată parcare, reparații, plată taxe de drum și altele), aceasta va ajunge la aproape 380 de miliarde de dolari până în 2025.

Piața europeană a cardurilor de carburant va ajunge la aproape 380 miliarde de dolari în 2025

Raportul oferă o analiză detaliată a tendințelor pieței în schimbare, a șoferilor și oportunităților cheie, a inteligenței competitive și a estimărilor pentru perioada 2018-2025.

Creșterea numărului de carduri preplătite, a preferințelor pentru plățile digitale și a cererii de carduri de carburant din industriile de transport și logistică sunt factorii cheie care contribuie la creșterea acestei piețe. Cu toate acestea, problemele privind securitate cardurilor de carburant ar limita creșterea acestei piețe.

Pe de altă parte, progresele tehnologice, confortul îmbunătățit și creșterea industriei de carduri preplătite și contactless ar crea noi oportunități în viitor.

Cardurile de carburant universale păstrează cea mai mare cotă
În 2017, cardurile universale de carburant au dominat piața în 2017 și este de așteptat să continue această tendință în perioada 2018-2025.

Cu toate acestea, din punct de vedere al ratei de creștere, segmentul cardurilor de carburant comerciale ar înregistra cea mai rapidă creștere de 6.4% între 2018 și 2025. Și segmentul cardurilor de carburant de marcă va avea o creștere constantă în perioada de prognoză.

Cardurile de alimentare cu carburant vor domina piața până în 2025
Segmentul cardurilor de alimentare cu carburant reprezintă aproape jumătate din cota de piață totală în 2017 și va rămâne dominant până în 2025. Raportul analizează, de asemenea, serviciile de parcare, service auto și taxare.

Celălalt segment de aplicații, care cuprinde carduri de carburant utilizate pentru gestionarea cheltuielilor legate de piese de schimb, accesorii și altele, ar înregistra cea mai ridicată rata anuală compusă de creșterede 7.2% în perioada 2018-2025, deoarece adoptarea cardurilor de carburant pentru serviciile cu valoare adăugată ar crește semnificativ în viitor.

Piața din Italia va crește cel mai rapid
Italia va înregistra cea mai ridicată rata anuală compusă de creșterede 6.5% între 2018 și 2025, datorită creșterii adoptării tranzacțiilor digitale și a politicilor guvernamentale favorabile pentru tranzacțiile cu combustibil.

Cu toate acestea, restul regiunii europene a generat cea mai mare cotă de piață de aproape o treime din piața europeană în 2017. Celelalte țări analizate în cercetare sunt, printre altele, Germania, Marea Britanie și Franța.

Actorii importanți ai acestei piețe
Principalii actori de pe piață analizați în cadrul cercetării sunt BP plc, Exxon Mobil Corporation, Engen Petroleum Ltd., FleetCor Technologies, Inc., FirstRand Bank Limited, Puma Energy, Libya Oil Holdings Ltd., US Bancorp, Royal Dutch Shell plc și WEX Inc.

Acești jucători au adoptat diverse strategii, printre care lansări de noi produse, asocieri în participațiune, parteneriate, colaborări, fuziuni, achiziții și altele pentru a-și consolida poziția în piață.

Follow #infotrucker