GreenZoneȘtiri

Piața vehiculelor electrice echipate cu pile de combustie ar urma să crească masiv până în 2025

Potrivit unui raport publicat de Allied Market Research, piața vehiculelor eletrice echipate cu pile de combustie ar urma să crească masiv până în 2025.

Atât piața auto care se adresează utilzatorilor persoane fizice, cât și sectorul de transport sunt două zone puternic influențate de trendul eco. Majoritatea constructorilor auto vin cu soluții electrice pentru modelele din gamă pentru a putea respecta normele impuse de organismele internaționale.

Piața vehiculelor electrice echipate cu pile de combustie ar urma să crească masiv până în 2025

Același principiu se aplică și în cazul transporturilor, dar aici, costurile sunt și mai mari. Pentru moment, soluția găsită de producători constă în motoare electrice și baterii de diferite feluri.

Iar în acest moment încă există câteva probleme mari care fac ca prețul mașinilor și vehiculelor de transport electrice să fie încă ridicate. Prețul bateriilor nu a scăzut atât de mult pe cât anticipau analiștii, timpul de încărcare nu s-a diminuat atât de mult, iar infrastructura este în creștere, dar nu a atins un nivel acceptabil în toate regiunile globului.

De aceea, există analiști care susțin că viitorul va fi electric, însă nu va fi al bateriilor. În locul acestora, producătorii vor miza pe pile de combustie care folosesc hidrogen.

În acest moment, infrastructura care să permită încărcarea cu hidrogen (proces asemănător cu alimentarea cu carburant) este la un nivel destul de mic, iar prețul pilelor de cobustie încă nu a scăzut ca urmare a folosirii platinei în componența acestora.

Dar analiștii spun că până în 2025, lucrurile vor lua o direcție nouă, iar constructorii vor fi capabili să vină cu modele cu prețuri mici care să concureze de la egal la egal cu versiunile echipate cu motoare cu ardere internă.

VEZI ȘI: Marea Britanie a testat sistemul de urgență al traficului în cazul unui Brexit fără acord

Există companii care deja studiază noi modalități pentru înlocuirea platinei (au fost identificate soluții pe bază de carbon), în timp ce infrastructura actuala de stații peco ar putea fi utilizată ușor pentru realizarea unei conversii pentru alimentarea cu hidrogen.

Aceeași specialiști se așteaptă ca principalii jucători care vor profita de creșterea această să fie Toyota (constructorul japonez oferă deja un model cu pile de combustie), Hyundai (sud-coreenii au promovat și ei un SUV cu astfel de soluții), Honda, Daimler, Audi, BMW, GM, MAN și Ford.

Acum, rămâne de văzut dacă previziunile analiștilor se adeveresc și dacă piața auto va migra din zona bateriilor către pilele de combustie cu hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button