Top NewsUtilitare ușoare

Pick-up-ul electric Isuzu D-Max BEV va avea o sarcină utilă de o tonă

Isuzu va prezenta, în aprilie, la Salonului Auto de la Bangkok (Thailanda), prototipul pick-up-ului electric D-Max BEV, care va debuta oficial pe piață în 2025.

Isuzu spune despre pick-up-ul electric D-Max BEV că a fost dezvoltat pentru a răspunde unei game largi de utilizări, păstrând în același timp performanțele solide de bază așteptate de la un pick-up.

Isuzu D-Max BEV dispune de un sistem de tracțiune integrală cu axe electrificate pentru o performanță îmbunătățită pe teren accidentat. Primul pick-up electric de la Isuzu dispune de o „capacitate de tractare ridicată” de peste 3,5 t și o sarcină utilă de 1.000 kg.

Cele două motoare electrice care produc împreună 130 kW (174 CP) și 325 Nm sunt alimentate cu energie de la o baterie litiu-ion de 66,9 kWh, care, pentru un pick-up de dimensiuni medii, ar putea fi suficientă pentru nevoile de bază. Isuzu nu oferă nicio informație privind autonomia.

În ceea ce privește viteza maximă, aceasta va fi de peste 130 km/h (81 mph), prioritizând autonomia.

VEZI ȘI: Ford extinde gama Ranger cu o versiune Plug-In Hybrid

Vizual, partea frontală este redesenată, având o grilă acoperită pentru o mai bună aerodinamică și elemente albastre. Restul caroseriei este împărțit cu modelul cu motorizare cu ardere internă. Totuși, rămâne de văzut dacă versiunea de serie va arată ca prototipul prezentat la Bangkok.

Producătorul japonez intenționează să lanseze noul pick-up electric D-Max pe anumite piețe europene, cum ar fi Norvegia, începând cu 2025. De asemenea, acesta se va lansa și în Marea Britanie, Australia și Thailanda (unde, cel mai probabil, va fi produs alături de versiunea cu motor cu ardere internă).

Isuzu spune că D-Max BEV ar putea fi disponibil în „alte țări în funcție de nevoile pieței și de maturitatea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice”.

Așadar, sunt șanse să-l vedem și în România.

Din aceeași categorie...

Back to top button