Piese de schimb Mercedes-Benz produse cu imprimante 3D

Piese de schimb Mercedes-Benz produse cu imprimante 3D

Mercedes-Benz este de departe unul dintre cei mai avangardiști producători de camioane din lume, iar introducerea tehnologiei de imprimare 3D a anumitor componente nu face decât să confirme acestui lucru.

Astfel, după ce a prezentat cele mai noi tehnologii în materie de siguranță pentru camioane și programul revoluționar de service Mercedes-Benz Uptime, producătorul german a decis să introducă și imprimarea 3D pentru a produce unele piese de schimb la fața locului, folosită până de curând doar intern pentru confecționarea unor componente prototip, reducând astfel timpul și costurile de logistică.

Astăzi, în cadrul Daimler peste 100.000 de componente prototip sunt “imprimate” individual pentru diviziile companiei în fiecare an. Începând cu luna septembrie, 30 de astfel de piese de schimb originale ce acoperă gama de camioane Actros vor putea fi comandate și livrate rapid, în orice cantitate, la apăsarea unui buton cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, respectând totodată calitatea de producător autentic.

Piese de schimb Mercedes-Benz produse cu imprimante 3D

VEZI ȘI: Învățământul francez pregătește manageri pentru logistică

Piesele de schimb produse cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D au un grad de complexitate scăzut, precum capace, distanțiere, conducte de aer, canale de cabluri și diverse suporturi. Numărul pieselor de schimb produse cu ajutorul imprimantelor 3D ar putea crește în viitor, ținând seama de faptul că imprimantele 3D pot crea, de asemenea, și componente metalice.

Mercedes-Benz garantează că fiabilitatea și calitatea componentelor create cu ajutorul imprimantelor 3D este identică cu cea de fabrică. Mai mult decât atât, această soluție le permite clienților, să comande componente care au ieșit din producție a căror cerere este relativ scăzută. Acest tip de producție utilizează sistemul laser de sinterizare selectivă (SLS).

Noul serviciu va fi disponibil începând cu luna septembrie 2016 și se va răspândi treptat în toată rețeaua de service-uri.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker