Camioane

Pininfarina va semna design-ul camioanelor rutiere Gaussin

Iconica casă de design italiană Pininfarina va proiecta design-ul cabinelor camioanelor rutier produse de Gaussin, încercând să maximizeze confortul și siguranța șoferului.

Potrivit declarațiilor oficiale, se așteaptă ca noul design să acopere întreaga gamă de camioane Gaussin dezvoltată pe baza șasiului modular inteligent, prezentat în luna aprilie, care poate fi utilizat în producția oricărui camion electric cu baterii sau hidrogen, autoșasiu sau autotractor, între 18 și 44 de tone.

Pininfarina va semna design-ul camioanelor rutiere Gaussin

„Cabina trebuie aliniată cu noile nevoi de mobilitate. Trebuie să fie legătura dintre șofer și misiunea acestuia, între camion și mediul său. Trebuie să fie curat, sigur, prietenos, dar și inteligent pentru a performa la un nivel ridicat de eficiență. Și trebuie să aibă o semnătură care să dureze în timp”, spune Christophe Gaussin, CEO Gaussin.

Pininfarina nu numai că a proiectat o cabină modernă și aspectoasă, dar a creat o poveste transgenerațională.

VEZI ȘI: Mercedes eActros de serie va avea o autonomie de până la 400 km

„Suntem fericiți și mândri de această colaborare cu Gaussin, un jucător recunoscut în mobilitate curată și inovatoare. Grupul Pininfarina este profund implicat în proiectarea călătoriilor clienților și a experiențelor unice ale utilizatorilor care fuzionează lumi fizice și digitale prin estetică și tehnologie”, a adăugat Kevin Rice, director de creație al Pininfarina.

Parteneriatul cu Microvast și cooperarea cu NVIDIA

Gaussin a fost destul de activ în ultima vreme, încercând să promoveze colaborări de top, precum cea cu Pininfarina. Astfel, producătorul francez a anunțat recent un parteneriat cu Microvast, companie americană care proiectează, dezvoltă și produce soluții pentru baterii litiu-ion.

De asemenea, Gaussin a selectat platforma NVIDIA DRIVE AGX Xavier pentru a alimenta sistemul său de conducere inteligent centralizat, care este conceput pentru a transforma industria camioanelor și a accelera tranziția către transportul de marfă cu emisii zero.

Capacitatea masivă de calcul a sistemului îi permite lui Gaussin să își centralizeze arhitectura șasiului modular inteligent, facilitând astfel integrarea sistemelor și deschide ușa către soluții alimentate de AI (inteligență artificială), utilizând un singur cadru și o singură interfață.

Din aceeași categorie...

Back to top button