Anvelope

Pirelli a lansat generația de anvelope de camion Serie 02

Prometeon a anunțat lansarea unei noi generații de anvelope de camion Pirelli. Cinci modele din Seria 02 sunt disponibile începând din luna aprilie, inclusiv prima anvelopă Prometeon cu indicativul A pentru consumul de carburant.

Pirelli Serie 02 este rezultatul a patru ani de cercetări și 2.500 de anvelope testate de-a lungul a 180 de milioane km, parcurși în Italia, Germania și Turcia. Aceasta este cea mai importantă lansare de produs din istoria Prometeon Tyre Group, singurul producător de anvelope concentrat doar pe sectoarele Truck & Bus, Agro și OTR.

Pirelli a lansat generația de anvelope de camion Serie 02

Inițial vor fi disponibile cinci linii de produse, destinate aplicațiilor de transporturi pe distanțe lungi, transport regional, transport urban și construcții. Eforturile de cercetare și dezvoltare s-au concentrat pe prelungirea duratei de viață și scăderea rezistenței la rulare.

Față de generația precedentă, modelele Serie 02 au în medie următoarele îmbunătățiri:

  • rezistență la rulare redusă cu 18%
  • kilometraj mai mare cu 10%
  • durabilitate mai mare cu 20%
  • uzura uniformă îmbunătățită cu 10%.

”Ne-am concentrat pe noi compuși și utilizarea de materiale regenerabile, care ne-au permis să optimizăm greutatea anvelopelor fără a compromite performanța. În plus, toate produsele pot fi recanelate și reșapate, extinzând durata de viață”, a declarat Alexandre Bregantim, Chief Technical Officer al Prometeon Tyre Group.

VEZI ȘI: Șase sfaturi pentru o durată lungă de viață a bateriei de camion

Primele produse din noua generație disponibile pe piață sunt:

  • H02 PROFUEL, disponibil în dimensiunile 385/55 R 22.5 și 315/70 R 22.5;
  • R02 PROFUEL, disponibil în dimensiunile 225/75 R 17.5 și 285/70 R 19.5;
  • R02 PRO, disponibil în dimensiunea 385/65 R 22.5;
  • U02 URBAN-e PRO, disponibil în dimensiunile 275/70 R 22.5 și 315/60 R 22.5;
  • G02 PRO, disponibil în dimensiunea 385/65 R 22.5.

Noua generație de anvelope de camion Pirelli introduce și un nou nomenclator. Prima literă indică aplicația (H pentru autostradă, R pentru regional, U pentru urban și G pentru construcții și rute mixte on și on-/off-road). Urmează numărul de generație și tipul de utilizare (Profuel pentru rezistență redusă la rulare, PRO pentru remorci și semiremorci, Urban-e pentru autobuze urbane, inclusiv propulsii electrice și hibride). În final apare indicația pentru axa de montare (Steer, Drive și Multiaxle, cea din urmă pentru axele de direcție și semiremorci).

Modelul H02 PROFUEL dedicat aplicațiilor de transport pe distanțe lungi este prima anvelopă de camion Pirelli cu indicativ A pentru consumul de carburant. Toate produsele din Seria 02 au marcajul de iarnă 3PMSF, sunt echipate cu senzori RFID și sunt aprobate de marii producători europeni de vehicule.

Mai multe informații despre noile anvelope pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button