Pirelli si-a recompensat cei mai buni furnizori din 2014

Pirelli si-a recompensat cei mai buni furnizori din 2014

Italia, Germania, Anglia, Indonezia, China si Japonia – acestea sunt tarile de provenienta ale celor noua castigatori ai premiilor Pirelli’s 2015 Supplier Awards ce reprezinta modul traditional al companiei italiene de a-si arata recunostinta pentru calitatea celor mai buni furnizori ai ei.

Cel de-al patrulea an al ceremoniei Supplier Awards, care a avut loc la sediul istoric Pirelli din Milano, a fost dedicat inovatiei. Inovatia a reprezentat unul din criteriile cheie care a condus departamentul de achizitii Pirelli sa acorde premii firmelor Hogg Robinson Group, Promoidea Spa, Fincons Spa, Kirana Megatara, HF MIXING GROUP, Hamburg Sued, JSR Corporation, Cordenka Gmbh, si Shandong Yanggu Huatai Chemical.

Pirelli si-a recompensat cei mai buni furnizori din 2014

Firmele mentionate provin din domenii foarte diferite, care acopera un spectru  larg de activitati, de la agentii de calatorie si organizare evenimente la IT sau consultanta logistica, precum si la producatori de cauciuc natural si sintetic.

Insa inovatia nu a constituit singurul criteriu de baza pentru evaluarea  furnizorilor. Alti factori importanti, cum ar fi sustenabilitatea, calitatea si nivelul serviciilor au jucat un rol major in procesul de jurizare. Pirelli acorda o atentie speciala colaborarii cu furnizorii sai, care sunt considerati a fi parteneri de afaceri vitali, situati in miezul strategiei corporatiste a companiei, axate din ce in ce mai mult pe sectorul premium.

Mixul de nationalitati al furnizorilor nostri evidentiaza caracterul de afacere globala al companiei noastre. Cei care au primit premiile acordate de noi provin din intreaga lume, dar sunt uniti in capacitatea lor de a oferi calitate si inovatie prin intermediul produselor si serviciilor in cadrul unei piete internationale extrem de concurentiale. Pe langa furnizori de materii prime, noi am recompensat si companii specializate in logistica si software. Acest fapt demonstreaza convingator modul in care toate aceste abilitati diverse, integrate cu propriile noastre capabilitati in-house, contribuie la succesul de ansamblu Pirelli, gratie unor contributii inovatoare de know-how si experienta. Pentru ceremonia din acest an, am acordat si un premiu special pentru sustenabilitate furnizorului nostru Kirana Megatara, care a demonstrat cum se poate gestiona in mod responsabil un intreg lant de valoare. In cadrul unui eveniment care de-acum a devenit o traditie, ne ducem toti furnizorii premiati pe pista de testare Vizzola, pentru a le oferi ocazia de a vedea in actiune acele cauciucuri care au fost create cu ajutorul profesionalismului lor, a declarat Luigi Staccoli, Chief Purchasing Officer la Pirelli.

Divizia de achizitii Pirelli este constituita din 177 de specialisti situati in intreaga lume, dintre care 40 lucreaza la sediul central din Milano. In fiecare an, acest departament vital alege si gestioneaza un numar de 12.000 de furnizori, bazandu-si selectia pe factori printre care se numara siguranta, capacitatea de inovare, calitatea materialelor, sustenabilitatea, precum si asumarea de riscuri si eficienta lanturilor de aprovizionare. Prin intermediul acestui proces riguros sunt examinate nu doar companiile respective, ci si furnizorii acestora.

Follow #infotrucker