Pirelli revoluționează transportul comercial ușor

După trei milioane de kilometri de teste cu cele mai mari flote din Europa, Pirelli a lansat noile sale cauciucuri Carrier realizate special pentru furgonete. Noile produse promit, comparativ cu generația precedentă, să crească durata de viața a caucicurilor, în același timp reducând consumul de combustibil și sporind performanțele pe drumuri umede. Cu aceste noi cauciucuri, Pirelli își extinde gama de produse comerciale, aducând tehnologia folosită pentru fabricarea de roți de înaltă performanță în sectorul vehiculelor comerciale.

Anvelopa a fost creată folosind criterii de design de ultimă generație, folosite în fabricarea modelelor P Zero și Cinturato P7, punând accent pe doi factori cruciali pentru piața de comerciale ușoare: siguranță și costuri totale de exploatare. Noile anvelope Carrier au fost realizate în centrul de dezvoltare de la Milano, acolo unde Pirelli realizează și cauciucurile pentru Formula 1.

Pirelli revoluționează transportul comercial ușor

Înainte de lansare, anvelopele au fost testate de 20 de flote importante din Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, Spania și Turcia. Peste 50 de șoferi au testat noile anvelope înainte de lansare, într-o serie de teste de cercetare fără precedent. Aceste teste au supus anvelopele Carrier la diferite condiții climatice și medii de condus. Toate caracteristicile principale ale anvelopelor au fost confirmate de către flote: o scădere semnificativă a costurilor de exploatare datorată vieții prelungite, consum de combustibil redus datorită micșorării rezistenței la rulare și, cel mai important, un sentiment mai bun la volan.

Noua anvelopa pentru utilitare usoare de la Pirelli

Rezultatele testelor realizate alături de flotele europene se corelează perfect cu cele obținute în urma testelor tradiționale realizate de inginerii Pirelli, care au confirmat o creștere a duratei de de viață a cauciucurilor cu 30% ce se datorează unei schimbări radicale a geometriei profilului, dar și a schimbării compoziției benzii de rulare. Reducerea rezistenței la rulare a fost obținută optimizând profilul și folosind materiale revoluționare. Noul design al profilului benzii de rulare a scăzut cu 10% distanța de frânare, a îmbunătățit aderența pe drumuri umede și a crescut rezistența la acvaplanare, toate acestea sporind siguranța și confortul. Mulțumită aderenței sporite pe carosabil ud, un indicator cheie de performanță introdus ca obligatoriu în etichetare europeană, noile cauciucuri au obținut cele mai importante clasări în categoria lor, cu scorul „A/B”.

Noile anvelope Carrier introduse în gama producătorului italian vor fi disponibile pe piață în dimensiuni de la 14 – 17 inch. Totodată, gama Carrier pentru vehicule comerciale ușoare va fi completată de Carrier Camper, ce vor fi disponibile în variante de 15 și 16 inch, obiectivul Pirelli fiind acela de a deveni liderul pe piața anvelopelor de schimb pe acest segment.

Testele realizate de flotele europene și feedback-ul pozitiv primit reprezintă centrul campaniei de lansare a noilor cauciucuri. În Italia, Germania, Franța și Turcia, fiecare distribuitor va primi un pachet de lansare ce include o ștampilă realizată manual cu profilul pneului Carrier, ce simbolizeayă sigiliul de aprobare de la flotele care au testat noul produs, precum și obisnuitul set de cataloage, plus un card ce oferă acces pe site-ul dedicat al produselor. Totodată, distribuitorii care se loghează pe acesta au posibilitatea să câștige diverse premii. Distribuitorii vor trebui să urmărească un film ce va avea în prim plan flotele ce au testat noul cauciuc și să răspundă la câteva întrebări. În funcție de timpul de răspuns ei vor fi punctați și recompensați.

Campania de lansare a noilor pneuri în Italia va avea și un concurs pentru clienți, ce se încheie pe 15 mai. Cumpărând un set de anvelope și înregistrându-se pe site-ul Pirelli, ei au șansă să câștige vouchere de combustibil pentru 50.000 de kilometri, distanța medie ce poate fi parcursă cu noile cauciucuri Carrier.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.