EconomicȘtiri

Pirelli va investi în continuare în România

Pirelli aniversează zece ani de prezență industrială în România și anunță investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro la Slatina, până în anul 2021.

Când va fi finalizat, noul plan de investiții va crea noi locuri de muncă și va crește capacitatea anuală de producție de la 10 milioane la 15 milioane de unități.

Aniversarea celor zece ani a fost marcată de vizita la fabrica Pirelli a Prim-ministrului României, Dacian Cioloș. El a fost însoțit de ministrul Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru. Grupul Pirelli a fost reprezentat de Vice-președintele Executiv și CEO, Marco Tronchetti Provera, și de directorul general executiv al Pirelli Tyres România, Giuliano Menassi, care este și șeful Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Grupului.

Pirelli va investi în continuare în România

Investițiile suplimentare planificate de acum și până la sfârșitul anului 2021 vor permite o îmbunătățire pe mai departe a competitivității industriale a Pirelli la nivel European.

VEZI ȘI: Quehenberger și Drogerie Markt și-au extins centrul logistic din Enns

Astfel, suprafața fabricii, care încă de la începuturile sale a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul Premium destinat în principal piețelor din Europa de Est, va fi extinsă la 260.000 metri pătrați, de la 210.000 metri pătrați în prezent.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Marco Tronchetti Provera, președintele Executiv și CEO Pirelli” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hublogistic și comercial de importanță majoră pentru toată Europa de Est, ci și capacității de a atrage și de a sprijini investițiile internaționale demonstrată de instituțiile țării, pentru care Italia este al doilea partener comercial și unul dintre cei mai importanți din punct de vedere al investițiilor.[/perfectpullquote]

Planul de dezvoltare implică, de asemenea, zona de producție de la Slatina dedicată sporturilor cu motor, incluzând o unitate de producție pentru campionatul de Formula 1 care să funcționeze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button