Știri

Plângere formală împotriva Austriei pentru interdicția de circulație pe timp de noapte din Tirol

Asociația germană BGL și alte asociații de logistică și camere de comerț europene au depus o plângere formală împotriva Austriei pentru interdicția de circulație a camioanelor pe timp de noapte din Tirol.

Mai exact, asociațiile au depus fiecare câte o plângere formală împotriva Austriei la Comisia Europeană, din cauza interdicției generale de circulație a camioanelor pe timp de noapte de pe autostrada Inntal, care se aplică de la 1 ianuarie 2021.

Plângere formală împotriva Austriei pentru interdicția de circulație pe timp de noapte din Tirol

Potrivit asociațiilor, interdicția restricționează masiv libertatea de mișcare a bunurilor, garantată de tratatele UE. De asemenea, BGL examinează și plănuiește lansarea unor plângeri formale la Comisia Europeană și pentru alte măsuri ce se aplică în Tirol, precum interdicțiile de circulație sectoriale sau dozarea traficului de camioane.

Secțiunea afectată din autostrada Inntal este cea mai importantă legătură rutieră dintre Germania și Italia. Potrivit plângerii, interdicția de circulație pe timp de noapte este o măsură disproporționată, care afectează interesul economiei.

VEZI ȘI: Transportatorii din Austria cer controale mai stricte pentru cabotaj

Interdicția este justificată de obiectivul de a îmbunătăți calitatea aerului, dar rezultatul practic este exact invers. Din cauza reducerii orarului în care pot circula camioanele, ziua se crează ambuteiaje inutile care au un efect negativ asupra consumului de carburant și a calității aerului. În plus, interdicția discriminează companiile de transport care nu au sediul în Tirol, deoarece se aplică doar pentru camioanele aflate în tranzit, nu și pentru cele care încarcă sau descarcă în Tirol.

Comisia Europeană are acum la dispoziție 12 luni pentru a analiza plângerile și a decide dacă inițiază procedura de infringement împotriva Austriei.

Din aceeași categorie...

Back to top button