Infrastructura

Plângere penală formulată de CNADNR împotriva Salini – Impregilo SpA

Având în vedere faptul că potrivit dispozițiilor legale și contractuale, compania de construcții Salini – Impregilo SpA este singura entitate responabilă cu proiectarea și executarea lucrărilor aferente construcției autostrăzii Oraștie – Sibiu, lot 3, conform cerințelor stabilite prin contractul de lucrări și legislația în vigoare, CNADNR SA, a formulat o plângere penală la parchetul de pe lângă tribunalul Sibiu.

În acest sens, Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România solicită organelor abilitate să efectueze cercetări față de constructorul italian pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 35 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții (republicată), de înșelăciune prevăzută de articolul 244 din Codul Penal și de efectuarea de lucrări neautorizate ori cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație în zona drumului public prevăzute de articolul 341 din Codul penal.

În temeiul articolului 20 din Codul de procedură penală, CNADNR SA se constituie și parte civilă cu prejudiciul ce urmează a fi stabilit, având în vedere că valoarea contractului a fost de 604.791.600,00 lei fără TVA, din care 85% Fonduri de Coeziune de la U.E și 15% fonduri de la Bugetul de Stat.

Plângere penală formulată de CNADNR împotriva Salini – Impregilo SpA
[pullquote align=”full” cite=”Narcis Neaga, Director General al CNADNR SA” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Având în vedere plângerea penală formulată de către CNADNR SA împotriva Antreprenorului Salini – Impregilo SpA pentru săvârsirea mai multor infracţiuni, Compania a aprobat măsuri suplimentare de monitorizare si verificare a celorlalte loturi de autostrăzi aflate în prezent în execuţie. În acest sens vor fi efectuate verificări suplimentare de către CESTRIN, subunitate a CNADNR SA, si dacă aceasta va identifica deficienţe, neconformităţi sau erori de execuţie, vom solicita expertize tehnice independente. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare pentru a preîntâmpina un eventual caz similar cu cel aferent Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăstie[/pullquote]

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button