Pachet de Mobilitate

Plângere pentru controalele din Franța pentru pauza de 45 de ore

Un grup de asociații de transportatori din Polonia și Ungaria a trimis o scrisoare Comisiei Europene pentru a se plânge de controalele efectuate de autoritățile din Franța pentru pauza de 45 de ore în camion.

Transportatorii spun că Franța nu respectă instrucțiunile Comisiei publicate în decembrie 2022, potrivit cărora autoritățile de control nu pot solicita șoferilor chitanțe de hotel pentru a demonstra ulterior că au petrecut o pauză de 45 de ore în afara vehiculului.

Plângere pentru controalele din Franța pentru pauza de 45 de ore

Conform acestor instrucțiuni, amenzile pentru petrecerea perioadei de repaus săptămânal normal în cabină se pot aplica doar dacă șoferul este surprins în flagrant sau recunoaște voluntar fapta.

Totuși, în practică, multe țări și în special Franța, păstrează vechea metodă de control, cerându-le șoferilor chitanțe de hotel pentru a demonstra că au petrecut un weekend anterior controlului în afara vehiculului.

VEZI ȘI: Polonia va adopta noi reguli privind detașarea șoferilor

Transportatorii din Polonia și Ungaria cer Comisiei Europene o atenție sporită pe acest subiect și instrucțiuni mai clare pentru serviciile de control.

Asociațiile vorbesc și despre nevoia de uniformizare a practicilor de control din UE, în special în ce privește principiile Pachetului de Mobilitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button