Legislatie

Poliția daneză poate confisca și vinde camioanele conduse de șoferi beți

Poliția daneză va putea confisca un camion condus de un șofer beat, indiferent dacă acesta este sau nu proprietarul vehiculului, dacă alcoolemia va depăși 2 la mie.

Chiar înainte de vacanța de Paște, Parlamentul din Danemarca a votat o lege ce prevede confiscarea vehiculelor conduse de șoferii care încalcă grav regulile de circulație. Printre abaterile extrem de grave se numără o viteză de peste 200 km/h, depășire vitezei legale cu 100 km/h sau o alcoolemie de peste 2 la mie.

Poliția daneză poate confisca și vinde camioanele conduse de șoferi beți

Potrivit noii legi, poliția daneză poate confisca un vehicul, indiferent dacă șoferul inconștient este sau nu proprietarul acestuia. Vehiculele vor fi scoase apoi la licitație, iar fondurile obținute vor intra în bugetul de stat.

VEZI ȘI: Scania Frostfire, ultima creație a celebrului tuner Svempa (galerie foto)

Conform publicației Transportmagasinet, măsura poate fi aplicată și camioanelor. Potrivit ministrului de Transport Benny Engelbrecht, este puțin probabil ca un camion să circule cu o viteză care să atragă confiscarea vehiculului.

Totuși, confiscarea este posibilă dacă șoferul camionului are o alcoolemie mai mare decât limita setată la 2 la mie. În acest caz, doar capul tractor poate fi confiscat, nu și remorca sau încărcătura.

Pericolul este și mai mare în cazul vanurilor, care nu sunt echipate cu limitatoare de viteză. În acest caz, este responsabilitatea companiei de a se asigura că șoferii conduc într-o manieră adecvată. Dacă o companie poate demonstra că a luat toate măsurile de precauție, chiar dacă vehiculul va fi imobilizat, el nu va fi confiscat.

Din aceeași categorie...

Back to top button