Știri

Poliția din Belgia folosește un camion pentru controale (VIDEO)

Modelul din Marea Britanie și Olanda a fost copiat de Poliția din Belgia, care a folosit și ea un camion pentru controale, în special pentru folosirea telefoanelor la volan.

Primul control de acest gen a fost săptămâna trecută, cu ajutorul unui cap tractor IVECO aproape fără niciun semn distinctiv.

Poliția din Belgia folosește un camion pentru controale (VIDEO)

Acțiunea s-a desfășurat în regiunea Oost Vlaanderen (Flandra de Est), pe autostrăzile de lângă Gent. Poliția din Belgia a folosit un camion Iveco Stralis cu cabină de zi albă, fără remorcă.

Singurele semne distinctive erau stroboscoapele albastre (vizibile doar când erau puse în funcțiune, pentru a avertiza un șofer să îi urmeze pe polițiști) și micile autocolante de pe ușile laterale.

VEZI ȘI: Amenzi de până la 1.000 de euro în Belgia, pentru obstacolele din parbriz

Astfel, ofițerii au putut controla fără să stârnească suspiciuni dacă șoferii din camioanele alăturate foloseau telefoanele mobile. Cei descoperiți în această situație au fost scoși în afara drumului și amendați cu 116 euro.

Datorită eficienței acestei metode, belgienii au anunțat că vor repeta aceste controale. Poliția spune că, în fiecare an, 30 de persoane își pierd viața în Belgia în accidente rezultate din folosirea telefoanelor mobile la volan.

Clipul video de la controlul de săptămâna trecută poate fi văzut aici, pe site-ul televiziunii belgiene VRT.

Din aceeași categorie...

Back to top button