Poliția din Dortmund va intensifica controalele pe autostrăzile din regiune

Poliția din Dortmund va intensifica controalele pe autostrăzile din regiune
Bilanțul ultimei acțiuni de control efectuată de poliția din Dortmund a convins autoritățile să intensifice controalele pentru a avea mai puține incidente pe autostrăzile din Germania.

După acțiunile de control desfășurate pe autostrăzile de lângă Dortmund, în weekendul trecut, poliția din regiune a decis să intensifice controalele în perioada următoare pentru că neregulile constatate au fost mult prea multe.

Poliția din Dortmund va intensifica controalele pe autostrăzile din regiune

În timpul acțiunii de control, polițiștii au oprit un șofer de 28 de ani care transporta un autoturism pe platformă. Pentru că acesta nu a asigurat conrespunzător vehiculul și pentru că acesta reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic l-au amendat cu 1.800 de euro, după ce l-au tras pe dreapta în parcarea Kolberg, de lângă Bönen.

VEZI ȘI: Scania și MAN vor restructura mii de locuri de muncă, în următoarea perioadă

Șoferul, enervat de această sancțiune, a rupt procesul verbal și alte documente constatatoare în fața poliției. Polițiștii aflați la fața locului au pus sechestru pe vehiculul cu care se transporta mașina și au legat roțile acestuia cu un lanț pentru ca șoferul să nu-și poată continua drumul.

Echipajele de control au ieșit în acest weekend pe A2 pentru că traficul a crescut semnificativ în această perioadă.

Astfel, un șofer din Beckum, Germania, a fost despitat pentru condus fără permis. Șoferul de 26 de ani se afla la cea de-a 12 abatere într-o singură săptămână, iar după discuțiile cu reprezentanții procuraturii din Arnsberg mașina acestuia a fost confiscată.

Bilanțul controlului a fost următorul:

  • 89 de persoane controlate și 78 de vehicule
  • 80 de încălcări ale prevederilor legate de depășire în rândul camioanelor
  • 266 de depășiri a vitezei limite legale
  • 740 de cazuri în care camioanele nu au respectat distanța față de un vehicul din față
  • 441 de cazuri în care șoferii au fost filmați fără centură sau vorbind la telefon la volan

Poliția va întocmi procese verbale pentru toate încălcările constatate. Iar pentru că numărul acestora a fost extrem de mare în cele două zile de control, polițiștii din Dortmund au decis să intensifice aceste acțiuni pe toată perioada vacanței de vară.

Follow #infotrucker