Poliția din Londra va introduce drone pentru monitorizarea șoferilor

Poliția din Londra va introduce drone pentru monitorizarea șoferilor
Poliția din Londra va demara la finalul lunii curente un proiect-pilot cu adevărat special: utilizarea unor drone pentru identificarea rapidă a șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Așa cum probabil ați intuit, toate dronele utlizate vor fi echipate cu sisteme capabile să filmeze inclusiv pe timp de noapte, acestea urmând să monitorizeze șoferii fără a putea fi observate de participanții la trafic.

Poliția din Londra va introduce drone pentru monitorizarea șoferilor

La capătul celălalt al imaginilor vor fi o serie de operatori care vor identifica rapid șoferii care încalcă regulile de circulație. Imediat după identificarea lor, dronele se vor apropia de mașina în cauză astfel încât să poată fi observate de șoferi, scopul acțiunii fiind unul simplu: intimidarea acestora.

De asemenea, operatorii vor anunța polițiștii, aceștia din urmă intrând în acțiune și interceptarea șoferilor care au fost surprinși că încalcă regulile de circulație.

Cu toate acestea, șoferii nu ar trebui să se teamă. Autoritățile confirmă că dronele vor fi utilizate doar pentru intimidarea șoferilor agresivi, a celor care depășesc cu mult limitele de viteză sau participă la curse ilegale de mașini.

VEZI ȘI: Un deceniu de colaborare marcat prin livrarea a 50 de semiremorci Cool Liner

„Ne vom concentra pe identificarea șoferilor cu adevărat periculoși, care participă la curse ilegale sau care îi pun pe ceilalți participanți la trafic în pericol”, au declarat oficialii poliției din Londra.

În primă fază, dronele vor fi utilizate pe autostrada A10 în intervalul 22 – 25 iulie.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.