In Focus

Poliția din Polonia folosește drone pentru a da amenzi de circulație

Poliția din Polonia a început de puțin timp să folosească drone pentru a-i depista pe cei care încalcă regulile de circulație. La prima acțiune de acest fel au fost date 11 amenzi în mai puțin de două ore.

La mijlocul acestei săptămâni, poliția din Polonia a făcut o razie specială, cu ajutorul unei drone. Șoferii care încălcau regulile de circulație au fost depistați de la înălțime, iar apoi opriți de echipe de la sol. În doar două ore au fost înregistrate 11 încălcări ale legii și acordate tot atâtea amenzi.

Poliția din Polonia folosește drone pentru a da amenzi de circulație

Poliția poloneză a făcut public un film de nici 30 de secunde, în care trei autoturisme depășesc un camion DAF XF pe linie dublă continuă. Toate cele trei mașini au fost oprite de echipajele de la sol în doar câteva minute, pentru aplicarea sancțiunilor.

VEZI ȘI: 40% din camioanele înmatriculate în Polonia au șoferi din afara UE

Inspecția inedită a avut loc pe drumul național 12, între Chelm și Lublin. Drona este una dintre cele mai recente dotări ale Poliției rutiere din Lublin. Acesta a fost primul control de acest fel din zonă, dar poliția a anunțat că operațiunea va fi repetată, pentru creșterea siguranței rutiere.

Filmul complet cu cele trei autoturisme depășind camionul poate fi urmărit aici, pe site-ul Poliției din Lublin.

Din aceeași categorie...

Back to top button