Poliția din Saxonia le-a pus gând rău șoferilor de camion care utilizează telefonul la volan

Poliția din Saxonia le-a pus gând rău șoferilor de camion care utilizează telefonul la volan
Poliția din Saxonia va demara o acțiune amplă de conștientizare a pericolului utilizării telefonului la volan în rândul șoferilor de camion.

În afara campaniei de siguranță rutieră, poliția din Saxonia va instala în cele mai aglomarate puncte rutiere ale regiunii camere video de supraveghere pentru a înregistra și sancționa toate abaterile în acest sens.

Poliția din Saxonia le-a pus gând rău șoferilor de camion care utilizează telefonul la volan

După perioada de teste făcute de poliția din Oldenburg, Axel Brockmann, reprezentantul poliției federale în Saxonia, a spus că montarea de camere video de supraveghere a dar rezultate bune și că acestea vor fi implementate în tot landul ca parte a programului de siguranță rutieră care are ca scop reducerea accidentelor cauzate de șoferii care folosesc telefonul la volan.

Campania de siguranță rutieră include spoturi care vor fi difuzate la posturile de radio locale, informări pe sistemele de infotrafic în mai multe limbi, panouri de afișaj rutier, marcaje rutiere, dar și pictograme care vor fi vopsite direct pe asfalt.

Bernd Althusmann, ministrul transporturilor din Saxonia, a spus că este extrem de important ca șoferii de camion să înțeleagă în primul rând gravitatea gestului lor și urmările tragice ale utilizării telefonului sau a altor dispozitive atunci când se află la volan.

VEZI ȘI: Șoferii de camion din România se tem pentru locurile de muncă

Campania de media va începe de săptămâna viitoare, iar montarea de camere video a început deja, urmând ca până la finalul anului să fie acoperite toate zonele periculoase. Proiectul va continua și în 2021 pentru ca toate zonele rutiere importante să fie monitorizate cu camere de supraveghere video.

Această campanie a fost demarată după prezentarea raportului poliției din Saxonia care arată că în 2018 au fost amendați peste 30.000 de șoferi pentru că foloseau telefonul la volan.

Statistica nu prezintă și numărul de incidente petrecute din această cauză, dar conform codului rutier, începând din 2021, Institutul German de Statistică poate folosi informațiile din dosarele de accidente pentru a întocmi și astfel de rapoarte.

Follow #infotrucker